Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

7 Remedii impotriva durerilor de cap

de Camelia Diaconu la 2023-12-26
7 Remedii impotriva durerilor de cap
Afectiunea neurologica cu care ne confruntam multi dintre noi poate ajunge la o intensitate crescuta intr-un timp scurt daca nu este corect tratata. Durerea de cap sau migrena este des intalnita si este extrem de deranjanta atunci cand ajunge sa iti afecteze puterea de concentrare. Iata cum poti scapa de durerile de cap cu ajutorul catorva remedii naturale!


Durerile de cap pot aparea dintr-o serie de motive, de multe ori si tensiunea scazuta fiind una dintre cauze.  Insa, din fericire acestea pot fi tratate si cu ajutorul remediilor naturale, fara sa fii nevoit sa iei o multime de medicamente. Iata cateva dintre cele mai bune:
 
  • Ulei de levantica. Pentru tratarea migrenei sunt recomandate inhalatiile cu ulei de levantica si vei vedea rezultate in scurt timp. Uleiul de levantica poate fi inhalat pentru 15 minute in momentul in care durerea de cap este puternica ori poate fi aplicat pe piele, ca solutie diluata.
 
  • Ulei de menta. Iti poti masa tamplele, spatele si gantul cu ulei esential de menta si durerea iti va trece imediat. Ba mai mult, uleiul de menta te ajuta si sa scapi de starile de greata si anxietate.
 
  • Gheata. Compresele cu apa rece, dar si gheata te pot ajuta sa scapi de durerile de cap. Poti sa iti pui pe frunte, cap si pe gat si vei vedea cat de repede iti trece durerea.
 
  • Ghimbir. Are o multime de beneficii pentru sanatatea organismului, dar este si un bun adjuvant impotriva durerilor de cap. Ai nevoie de pudra de ghimbir pe care sa o bei impreuna cu un ceai de ghimbir si vei vedea ca durerea trece imediat.
 
  • Magneziu. O alta cauza care poate duce la durerile de cap este deficitul de magneziu din organism. Incearca sa consumi alimente bogate in magneziu precum migdale, nuci, caju, ovaz, oua, lapte sau sa faci cure scurte de timp cu suplimente ce au in compozitie magneziu.
 
  • Yoga. Este o tehnica veche, dar poate trata o serie de afectiuni. Yoga este o terapie care are pozitii usoare si poate diminua intensitatea durerilor de cap, dar si frecventa acestora. 
 
  • Masaj. In urma studiilor facute de cercetatorii birtanici s-a constatat faptul ca persoanele care aveau parte de masaj in mod frecvent aveau si mai putine migrene. Este recomandat masajul limfatic, reflexoterapia si masajul suedez.
Pentru a prevenii aparitia durerilor de cap, incearca sa ai pe cat posibil un stil de viata sanatos si echilibrat. Dormi minim 8 ore pe noapte, atat cat organismul are nevoie pentru a se odihni, consuma alimente bogate in calciu, magneziu, fier, hidrateaza-te corespunzator, bea putina cafea din cand in cand pentru a-ti ridica tensiunea, fa miscare in fiecare zi si bucura-te de aerul proaspat de afara.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.54 din 5 - 13 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0