Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Au inceput inscrierile pentru clasa pregatitoare si clasa I

Au inceput inscrierile pentru clasa pregatitoare si clasa I
In perioada 2 - 22 aprilie 2013, parintii isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare si clasa I direct la unitatea de invatamant sau completand un formular online. A doua etapa de inscriere se va desfasura in perioada 8-17 mai. La etapa a doua participa doar cei care nu au fost inscrisi intr-o unitate de invatamant in prima etapa.


Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I a inceput pe 2 aprilie si se va incheia pe 22 aprilie 2013. Parintii care nu si-au inscris copiii in prima etapa ii pot inmatricula in etapa a doua care se va desfasura in perioada 8-17 mai.
Cine se poate inscrie in clasa pregatitoare?
Conform metodologiei in vigoare, in clasa pregatitoare se vor inscrie obligatoriu, pentru anul scolar 2013-2014, copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august, inclusiv. La solicitarea parintilor se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare.
Ministerul Educatiei precizeaza: "Daca dupa prima etapa copiii nu sunt cuprinsi in nicio unitate de invatamant, parintii vor completa o noua cerere de inscriere, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase disponibile dupa prima etapa. Unitatile de invatamant sunt obligate sa afiseze situatia copiilor inscrisi si a locurilor ramase disponibile, dupa fiecare etapa de inscriere".
Cine intra direct in clasa I ?
Pentru anul 2013-2014, copiii care implinesc varsta de 7 ani pana la 31 august 2013, inclusiv, pot fi inscrisi in clasa I chiar daca nu au parcurs, anterior, clasa pregatitoare.
La solicitarea parintilor, se pot inscrie copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I.
In prima etapa de inscriere in ciclul primar (2-22 aprilie), parintii isi pot inscrie copiii la scoala de circumscriptie - in aceasta situatie, copilul este automat inscris. Daca opteaza pentru o alta unitate de invatamant decat cea de circumscriptie, copilul este inscris in limita locurilor libere si, daca este cazul, pe baza criteriilor generale si specifice de departajare.
Acte necesare pentru inscrierea in clasa pregatioare sau clasa I
- Cerere-tip de inscriere;
- Copii dupa actul de identitate al parintelui/tutorelui legal;
- Certificatul de nastere al copilului;
- Documentul care atesta dezvoltarea psihosomatica corespunzatoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare / clasei I (acolo unde este cazul);
- Alte documente care sa ateste indeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul).

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre clasa pregatitoare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre clasa i

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre inscrieri

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0