Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai vechi produse de machiaj

de Camelia Diaconu la 2021-04-09
Cele mai vechi produse de machiaj
Chiar daca in prezent nisa cosmeticelor este extrem de variata, sa nu crezi ca toate aceste produse de machiaj pe care le folosim astazi au aparut de curand. Au o adevarata istorie in spate, anumite produse pe care le cumparam acum au fost folosite inca din antichitate. Iata care au fost printre primele produse de make-up aparute, pe care oamenii din antichitate le-au folosit!


Produse de machiaj folosite inca din antichitate
 

In prezent, makeup-ul reprezinta o arma secreta a seductiei. Femeile apeleaza la cele mai misterioase modele de machiaj pentru a iesi in evidenta, produsele disponibile pe piata fiind o multime. Ei bine, inca din antichitate, in Egiptul antic, machiajul a avut un rol extrem de important, egiptenii apeland la produse precum:
 
Parfum. Femeile dinEgipt foloseau parfumul inca de acum sute de ani, insa sub alte forme. Cele mai intalnite erau uleiurile parfumate, dar si cremele pentru corp, pentru a le ajuta sa isi pastreze intotdeauna pielea fina, dar si pentru a le proteja de razele soarelui. Aveau loc adevarate ritualuri religioase, care aveau in prim plan produse precum ulei de menta, trandafir, levantica sau ulei de liliac. Parfumul este si acum unul dintre cele mai importante accesorii, pe care il purtam indiferent de ocazie.
 
Fard de pleoape. Ai spune ca nu se foloseste de mult timp, avand in vedere nuantele fermecatoare pe care le gasim in magazinele de cosmetice. Intr-adevar, acum gama este extinsa, insa in vremurile antice, se folosea pudra de malachit pe pleoape, fixata in jurul ochilor cu ajutorul uleiurilor sau grasimii animale. A fost prima forma a unui fard de pleoape folosita.
 
Fond de ten. Daca acum este unul dintre produsele indispensabile in procesul de make-up, ei bine in China si in Japonia, in antichitate, femeile si-au facut pudra de fata din orez. Inca o solutie in Grecia Antica, pentru piele a fost varul si creta, pentru a-si face tenul sa para cu mult mai alb.
 
Blush. O adevarata opera de arta creau femeile din Grecia Antica. Culoarea din obraz pe care noi, femeile, o redam acum cu ajutorul unui blush, fard de obraz, atunci femeile o obtineau cu ajutorul murelor sau altor fructe de padure. Peste var, femeile aplicau mure, in obraji, pentru a-si evidentia pometii.
 
Ruj. Prima forma a rujului a fost obtinuta din fier rosu si lut ocru. Produsul nu era tocmai sanatos pentru buze, insa oferea acel efect de buze rosii, pe care femeile si-l doreau. Dupa multi ani, ideea de ruj a pornit de la uleiul de masline combinat cu ceara de albine, compozitia fiind folosita ca baza pentru ruj.
 
Oja. Acum gasim o multime de culori, dar si metode prin care sa ne facem unghiile. In antichitate, oamenii isi colorau unghiile cu ajutorul gumei arabice, ceara de albine si albus de ou.  Exista si o diferentiere a oamenilor in functie de bogatie, astfel incat, cei bogati aveau culoarea rosie pe unghii, iar cei de o clasa inferioara, niciodata nu isi vopseau unghiile in culori puternice.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0