Produse de machiaj folosite inca din antichitate
In prezent, makeup-ul reprezinta o arma secreta a seductiei. Femeile apeleaza la cele mai misterioase modele de machiaj pentru a iesi in evidenta, produsele disponibile pe piata fiind o multime. Ei bine, inca din antichitate, in Egiptul antic, machiajul a avut un rol extrem de important, egiptenii apeland la produse precum:
Parfum. Femeile dinEgipt foloseau parfumul inca de acum sute de ani, insa sub alte forme. Cele mai intalnite erau uleiurile parfumate, dar si cremele pentru corp, pentru a le ajuta sa isi pastreze intotdeauna pielea fina, dar si pentru a le proteja de razele soarelui. Aveau loc adevarate ritualuri religioase, care aveau in prim plan produse precum ulei de menta, trandafir, levantica sau ulei de liliac. Parfumul este si acum unul dintre cele mai importante accesorii, pe care il purtam indiferent de ocazie.
Fard de pleoape. Ai spune ca nu se foloseste de mult timp, avand in vedere nuantele fermecatoare pe care le gasim in magazinele de cosmetice. Intr-adevar, acum gama este extinsa, insa in vremurile antice, se folosea pudra de malachit pe pleoape, fixata in jurul ochilor cu ajutorul uleiurilor sau grasimii animale. A fost prima forma a unui fard de pleoape folosita.
Fond de ten. Daca acum este unul dintre produsele indispensabile in procesul de make-up, ei bine in China si in Japonia, in antichitate, femeile si-au facut pudra de fata din orez. Inca o solutie in Grecia Antica, pentru piele a fost varul si creta, pentru a-si face tenul sa para cu mult mai alb.
Blush. O adevarata opera de arta creau femeile din Grecia Antica. Culoarea din obraz pe care noi, femeile, o redam acum cu ajutorul unui blush, fard de obraz, atunci femeile o obtineau cu ajutorul murelor sau altor fructe de padure. Peste var, femeile aplicau mure, in obraji, pentru a-si evidentia pometii.
Ruj. Prima forma a rujului a fost obtinuta din fier rosu si lut ocru. Produsul nu era tocmai sanatos pentru buze, insa oferea acel efect de buze rosii, pe care femeile si-l doreau. Dupa multi ani, ideea de ruj a pornit de la uleiul de masline combinat cu ceara de albine, compozitia fiind folosita ca baza pentru ruj.
Oja. Acum gasim o multime de culori, dar si metode prin care sa ne facem unghiile. In antichitate, oamenii isi colorau unghiile cu ajutorul gumei arabice, ceara de albine si albus de ou. Exista si o diferentiere a oamenilor in functie de bogatie, astfel incat, cei bogati aveau culoarea rosie pe unghii, iar cei de o clasa inferioara, niciodata nu isi vopseau unghiile in culori puternice.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 3 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!