Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Boli cu transmitere sexuala - care sunt si cum te poti feri de ele

de Sunt Fericita la 2019-06-11
Boli cu transmitere sexuala - care sunt si cum te poti feri de ele
Bolile cu transmitere sexuala sunt infectiile cauzate de virusi, bacterii sau paraziti care se transmit prin contact sexual vaginal sau oral. Exista peste 20 de tipuri de boli cu transmitere sexuala, tocmai din acest motiv este esential sa iti faci analizele in mod regulat. Afla care sunt cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala.


Bolile cu transmitere sexuala pot afecta atat femeile, cat si barbatii si, daca nu sunt tratate corespunzator, acestea pot cauza probleme serioase. Bolile sunt cauzate de ciuperci sau paraziti, dar, din fericie, pot fi tratate sau tinute sub control cu ajutorul medicamentelor. Bolile cu transmitere sexuala pot aparea chiar daca ai un singur partener sexual, insa riscul este cu mult mai crescut daca numarul de parteneri este mai mare. Riscul de a lua o boala depinde de mai multi factori, iar printre cei mai importanti amintim: numarul de contacte sexuale cu o persoana care are deja o boala, tipul de contact sexual practicat, dar si tipul infectiei.

 

Care sunt bolile cu transmitere sexuala?
 

Herpes. Boala cu transmitere sexuala poate afecta zona genitala, anus, rect, gura, gat si buze. Simptomele pot fi absente, insa pot aparea si leziuni dureroase care, in zona infectata, prezinta prurit. In infectia cu herpes se pot administra antivirale, insa nu exista un tratament care sa vindece definitiv infectia cu herpes.

 
Chlamydia. Boala cu transmitere sexuala poate afecta zona genitala, tractul urinar, rectul si gatul. Nu intotdeauna se gasesc semne ale aceste infectii, insa atunci cand exista acestea sunt: secretii vaginale, senzatii de usturime la urinare si testicule inflamate ori dureroase. Tratamentul pentru chlamydia consta in administrarea de antibiotice.

 
Gonoreea.  Poate afecta zona genitala, dar si tractul urinar, rectul si gatul. Simptomele pot fi: scurgeri vaginale, senzatii de usturime la urinare, testicule inflamate si dureroase. In acest caz, tratamentul pentru gonoree consta in administrarea antibioticelor.

 
Sifilis. Infectia cu sifilis poate sa nu prezinte simptome, insa pot aparea si ulceratii nedureroase pe buze, gura, gat sau in zona genitala. Tratamentul pentru sifilis poate consta in administrarea de antibiotic. Daca nu este tratat corespunzator, sifilisul poate afecta si organele interne, poate duce la orbire, dementa si chiar la moarte.

 
HIV. Infectia cu  HIV apare in mod general in tot organismul. Simptomele pot fi absente chiar multi ani, iar atunci cand se manifesta pot fi simptome generale de gripa sau raceala. Tratamentul pentru HIV nu vindeca infectia, insa pot prelungi si imbunatati viata pacientilor infectati cu HIV pozitiv. 

 
HPV. Boala poate afecta zona genitala, vagin, col uterin, rect, anus, gura si gat. Simptomele pot fi absente, insa pot aparea si condiloame la nivelul gatului si laringelui si condiloame genitale. Condiloamele pot fi tratate cu substante ori creme care se aplica local, prin inghetare sau in mod chirurgical. Sunt anumite tipuri de HPV care pot provoca aparitia cancerului de col, cancerului anal si de gat.

 
Cum sa te feresti de bolile cu transmitere sexuala
 
  • Fa-ti in mod regulat analizele si testele pentru bolile cu transmitere sexuala;
  • Foloseste prezervativul;
  • Refuza contactul sexual cu o persoana care are leziuni genitale de orice fel. Riscul de a contacta infectii la nivelul genital este mult mai mare daca exista un contact cu o persoana deja afectata.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0