Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti cu adevarat pregatita? 6 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a te desparti

Esti cu adevarat pregatita? 6 intrebari pe care sa ti le pui inainte de a te desparti
Nu e niciodata usor sa rupi o relatie. Ati avut multe momente bune, el a fost, la un moment dat, centrul universului tau, ati construit lucruri impreuna, poate aveti si copii. Inainte sa iei decizia finala, pune-ti urmatoarele intrebari.


1. Ce tip de problema am?
Esti abuzata de partener sau acesta are o dependenta serioasa pentru care nu vrea sa primeasca tratament? Atunci trebuie sa-i intorci imediat spatele. Daca insa esti intr-o relatie tensionata si vrei sa te desparti, folosind argumente ca „Ne-am maturiazta in directii diferite”, „Nu ne mai iubim”, acestea sunt coduri pentru probleme nerecunoscute inca. Te simti singura? Simti ca nu te place nimeni, ca esti tot timpul criticata sau ignorata? Daca nu stii exact ce te face nefericita, nu ai cum sa fii fericita sau daca totul se leaga de partenerul actual sau de altcineva.
2. Am divortat deja?
Poate traiesti in urmatoarea situatie: stai pana tarziu la birou (unul real, nu unul substituit de pat), apoi te intalnesti cu prietenii. Intre timp, el merge la sala, se uita la CSI si adoarme cu mult inainte sa vii tu acasa. Si asta se intampla ani buni – 5, chiar 10 ani. In acest punct, divortul este doar o formalitate. Daca esti deja despartita emotional, de ce sa nu faci pasul sa rezolvi problema si legal? Un anunt oficial de incheiere a casniciei este, de fapt, si un impuls pentru rezolvarea problemelor in casnicie. Este crucial sa investighezi de ce nu v-ati despartit de tot pana acum. Sigur, sunt copii si unle obligatii financiare la mijloc. Dar cumva mai e vorba si de altceva ce nu s-a dus de tot?
3. Cine schimba cauciucurile de iarna?
Daca ai o casnicie cu probleme, nefericita, esti adesea concentrata pe partea nefericita. Dupa o alta cearta oribila, ti se pare ca viitorul in afara casniciei acesteia pare destul de roz. Numai ca este gresit sa te gandesti la perioada de dupa ca la o binecuvantare. Nu poti prevedea totul. Uiti ca fostul sot va veni la serbarile copilului, la prima aniversare a nepotului etc. specialistii le recomanda cuplurilor sa scrie pe hartie modul in care vor administra activitatile de rutina si cele din ocaziile speciale. Statistic vorbind, 60% din cei care se casatoresc a doua oara divorteaza. Deci e nevoie de multa atentie. 
4. Cat de des folosesc verbul „merit”?
In momentul in care partenerii aduc in discutie acest cuvant, sunt amandoi convinsi ca au facut tot ce trebuie pentru a-si salva relatia. Ceea ce nue ste aproape niciodata adevarat. De exemplu, intreaba-te de cate ori iti spui „merit sa am un partener care castiga 50% din veniturile casei” sau „merit un partener care se gandeste la mine cand merge la piata” sau „merit un partener care nu intarzie”. Toate cele trecute dupa „merit” alcatuiesc lista calitatilor pe care le cauti la partener. Meriti, intr-adevar, o persoana care face multe din cele enuntate. Dar nimeni nu le va face pe toate. Cu cat repeti mai mult chestiile alea cu merit sa..., cu atat iti conturezi partenerul ideal care il va pune in umbra pe cel real, cel pe care trebuie sa-l evaluezi, de fapt. 
5. Cat de frica imi este de a nu sti?
Una din cele mai grele parti ale unei casnicii in descompunere este nedumerirea: Or sa se indrepte lucrurile? Or sa fie mai rele? Or sa ramana la fel? Se va schimba? Eu ma voi schimba? Multe cupluri merge direct la divort, pentru ca nu pot suporta incertitudinea. Le este mai usor sa se desparta decat sa stea intr-o situatie fara nicio garantie. 
6. Il mai iubesc?
Fie ca decizi sa pleci sau sa ramai, trebuie sa fii capabila sa-l mai iubesti. Daca pleci cand esti inca nervoasa si suparata si nu-ti poti aminti cum el te dansa pe strazi pentru a te relaxa inainte de cina cu parintii lui, inseamna ca vei lua cu tien in noua viata numai durerea si furia. Vei mai urla la el in mintea ta ani buni, chiar daca el s-a dus de langa tine. Daca insa pleci si cu un pic de afectiune pentru el, pe langa tot acel tumult de emotii, iti vei linisti mintea si le vei face viata mai usoara si rudelor, si copiilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre despartire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre divort

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre iubire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0