1. Caramizile care tie nu iti mai trebuie pot fi foarte valoroase pentru altcineva, asa ca nu te grabi sa le spargi si sa le arunci in sacii negrii de plastic. Afla de prin vecini daca are cineva nevoie de asa ceva sau stivuieste-le pe trotuar in fata curtii sau blocului - in cateva ore vor disparea.
2. Foloseste lemnul uscat pe care il gasesti prin padure sau pe marginea raurilor, pentru decoratiuni interioare.
3. Nu arunca la gunoi bateriile, pentru ca sunt toxice, iar substantele din ele se infiltreaza in panza freatica - ele se aduna in supermarketuri pentru a fi duse la reciclat.
4. Vinde bucatile de metal care nu iti mai trebuie la centrele de reciclare.
5. Poate tie nu iti mai trebuie vechile casete VHS, dar sigur le poti vinde colectionarilor pe siturile de specialitate.
6. Foloseste cat mai putina banda adeziva, pentru ca aceasta nu poate fi reciclata.
8. Dozele de deodorant, golite, pot fi duse la centrele de colectare de metal, dupa ce le-ai indepartat partile de plastic. Nu incerca sa spargi singur dozele.
9. Doneaza jucariile pe care copii tai nu le mai folosesc. Daca te simti atasata de ele, alege cateva mai dragi si restul da-le altor copii mai defavorizati.
10. Nu te grabi sa arunci sticlele si cutiile de plastic in care ai avut medicamente. Le poti folosi in zeci de moduri prin bucatarie sau prin casa.
12. Pana si o pereche veche de slapi poate fi refolosita: spala-i bine, taie talpa in bucatele mici si foloseste-le ca umplutura pentru perne, in locul pietricelelor pe fundul ghivecelor sau ca amortizoare pentru picioarele meselor si scaunelor.
13. Mobilierul care nu iti mai trebuie si care e in stare buna poate fi donat sau refolosit. Daca sunt piese mai vechi, incearca sa le vinzi pe internet pe situri specializate.
14. Polistirenul din cutiile de ambalaje poate fi si el refolosit, la fel cam ca slapii (vezi punctul 12).
15. Daca inlocuiesti draperiile, nu arunca materialul vechi. Il poti da altcuiva sau il poti refolosi la perne, carpe de sters, huse.
16. Un covor care nu iti mai place poate fi refolosit ca pres pentru animalul de companie.
18. Pana si capacele de peturi pot fi refolosite. Gaurite pe margini si prinse cu o sfoara sau o sarma subtire, pot forma un covoras.
19. Hainele vechi pot fi donate sau refolosite (ca presuri pentru caine, carpe de sters sau, daca sunt inca foarte buna, poti face alte hainute de copii din ele).
20. Jeansii sunt in material rezistent. Nu iti arunca pantalonii vechi numai pentru ca s-au rupt, ci refoloseste-i, creand din ei o sacosa de cumparaturi, de exemplu.
21. Ti sa-a rupt perdeaua de la dus? Fa din ea un sort de bucatarie.
22. Cartusele de imprimanta pot fi reumplute sau reciclate in magazinele de specialitate.
24. Tiglele cazute de pe acoperis pot fi folosite ca separatoare de plante in gradina sau in diferite proiecte de arta, cum ar fi mozaicul.
25. Bateria de la masina nu se arunca, se duce la centrele specializate de reciclare.
26. Cutiile de carton pot fi folosite in multe moduri: fie izoleaza cotetul cainelui, fie copiii pot face tot felul de jucarii din ele sau poti face decoratiuni (https://suntfericita.manager.ro/decoratiuni-de-craciun-diy:-braduti-din-carton-2263.htm).
27. Ambalajele de ciocolata, alune, cereale, care au partea din interior argintie pot fi folosite pentru a face decoratiuni de brad.
28. Pungile cu inchizator de la betele curatat urechile pot fi refolosite in bucatarie sau pentru pastrarea oricaror alte obiecte mici (nasturi, margele, chei, bomboane, etc.).
29. Paturile vechi, partial patate sau mancate de molii pot fi curatate si refolosite ca invelis pentru animale sau ca presuri prin casa.
30. Cartile vechi, mai ales cele foarte vechi, pot fi vandute anticarilor; sau le poti vinde tu, direct celor interesati, prin siturile specializate.
31. Aparatele de facut sport care nu iti mai trebuie pot fi date altcuiva sau desfacute in bucati si duse la centrele de reciclat/aruncate in pubelele speciale.
32. Felicitarile vechi pot fi refolosite foarte simplu. Avem la noi pe site mai multe tutoriale despre cum sa faci decoratiuni de Craciun din felicitari sau o ghirlanda. Plus ca daca le tai partea scrisa si le lipesti pe un carton nou, le poti folosi inca o data.
34. Hartia de ambalaj poate fi si ea refolosita pentru ambalarea altor cadouri, pentru impachetarea unor borcane sau pentru decoratiuni.
35. Sticlele de vin sau de bere pot fi refolosite ca vaze de flori, decoratiuni de interior ori in camara, pentru pastrarea orezului, graului, etc.
36. Cutiile metalice la laptele praf al bebelusului ori alt fel de conserve, pot fi transformate in lampadare de gradina.
37. O usa veche poate fi transformata in bancuta sau masa pentru copii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.87
din 5
- 119 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!