Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este vaccinul pneumococic si de ce trebuie administrat copiilor

de Alina Ilie la 2017-08-23
Ce este vaccinul pneumococic si de ce trebuie administrat copiilor
Vaccinul pneumococic este folosit pentru imunizare impotriva diferitelor tulpini de Streptococcus pneumoniae, utilizarea lui prevenind pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice si otitele. Vaccinul pneumococic se administreaza copiilor in mod gratuit, conform schemei de vaccinare, in cabinetul medicului de familie.


Prof. dr. Doina Anca Plesca, vicepresedinte Societatea Romana de Pediatrie afirma ca in Romania sunt serotipuri de pneumococ care produc boli grave, prin urmare vaccinarea copiilor este esentiala.

De ce este necesara vaccinarea copiilor pana in cinci ani cu vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valente?

"Bolile pneumococice sunt infectii cauzate de o bacterie numita Streptococcus pneumoniae (pneumococul), localizata in mod normal la nivelul nazo-faringelui. Aceasta bacterie face parte din flora microbiana normala. Pneumococul este unul din principalii agenti patogeni infectiosi regasiti la varsta copilariei (mai ales in primii 5 ani de viata), transmisibil de la om la om. Se transmite pe cale aeriana, direct — prin vorbit, cascat, stranut, ras, tuse, contact cu un purtator asimptomatic—, sau indirect, prin praf contaminat. Studiile epidemiologice au demonstrat ca aproximativ jumatate dintre copii sunt purtatori la nivel nazo-faringian de pneumococ, procentul ajungand, in anumite zone geografice, chiar la 80% la copiii care frecventeaza colectivitatile (gradinite, crese samd). Prezenta penumococului in nazo-faringe reprezinta un risc semnificativ pentru gazda, dar si pentru cei din jur, deopotriva copii si adulti", explica dr. Plesca pentru Agerpres.

Grupele de varsta cele mai expuse sa dezvolte boli pneumococice sunt sugarii si adultii peste 65 ani.

Prin vaccinare se reduce semnificativ incidenta infectiilor aparatului respirator produse de pneumococ, permitand o utilizare mai redusa a antibioticelor.

"Calendarul National de Vaccinare in Romania precizeaza ca vaccinarea antipneumococica se face la 2, 4 si respectiv 11 luni. Copiii nevaccinati, cu varste cuprinse intre 12-23 luni, ar trebui sa primeasca doua doze de vaccin, la interval de cel putin 8 saptamani. Utilizarea de rutina a vaccinului pneumococic conjugat peste varsta de 5 ani nu este recomandata. Infectia produsa de Streptococcus pneumoniae (Pneumococ) poate sa determine manifestari clinice extrem de variate din punct de vedere clinic dar si evolutiv. Dintre cele mai frecvente boli produse de pneumococ mentionez otita medie acuta (otita supurata), sinuzita acuta bacteriana, pneumonia acuta, meningita acuta bacteriana (inflamatia membranelor care 'invelesc' creierul si maduva spinarii), septicemie, bacteriemie. (..), mai spune medicul.

Campania de vaccinare antipneumococica este programata sa inceapa in septembrie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea copiilor

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0