Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai eficiente metode pentru performante in scoala online

de Sunt Fericita la 2021-03-11
Cele mai eficiente metode pentru performante in scoala online
Scoala online vine cu numeroase provocari si dificultati, atat pentru elevi, cat si pentru profesori. Din fericire, chiar si in acest context dificil, exista solutii pentru cei care vor sa obtina, in continuare, performante educationale. Secretul consta in adaptarea cat mai rapida la noile conditii de studiu. Iata ce presupune acest lucru.


Implicarea parintilor

Potrivit legii, in cazul elevilor care au sub 12 ani, unul dintre parinti are dreptul la concediu pe perioada in care scoala este exclusiv online. In acest fel, el poate sta acasa pentru a asigura buna desfasurare a cursurilor online pentru copilul sau. Aceasta facilitate este o ocazie foarte buna pentru parinti sa se implice mai mult in educatia copiilor, nu doar ajutandu-i la teme, ci si mentinand legatura cu profesorii sau invatatorii. 

De asemenea, parintii pot descoperi, alaturi de copiii lor, diferite resurse educationale online utile pentru invatare, care ii vor ajuta pe elevi sa inteleaga mai bine materia predata si sa-si faca o autoevaluare corecta. Totodata, implicarea mai activa a parintilor in activitatea scolara este si o cale prin care ei pot petrece mai mult timp alaturi de copiii lor, pot empatiza si comunica mai mult si mai eficient cu ei.

Comunicarea intre profesori

Performantele elevilor depind foarte mult si de metoda de predare a profesorilor. În cazul scolii online, multi dascali intampina probleme si se adapteaza mai greu la specificul acestui nou mediu. De aceea, ei pot fi ajutati de profesorii care se descurca foarte bine cu predarea online, pentru ca au urmat cursuri de pregatire sau au experienta in acest domeniu. Colaborarea intre profesori si impartasirea acestor cunostinte sunt esentiale pentru ca elevii sa poata beneficia de cele mai bune metode de predare online.

Studiu pe cont propriu

Un elev interesat sa faca performanta stie ca este important sa studieze cat mai mult si pe cont propriu. In prezent, sunt disponibile multe cursuri online, unele chiar gratuite, pentru copiii pasionati de o anumita materie, care vor sa invete mai mult despre un anumit subiect sau domeniu. Acest obicei de studiu individual ii va fi de mare ajutor elevului si pe termen lung, pentru ca el va deveni un autodidact, iar, in acest fel, va putea excela in meseria pe care si-o doreste.

 

Prin urmare, performanta scolara este posibila chiar si in contextul scolii online, chiar daca este nevoie de mai mult efort sustinut, atat din partea elevilor, cat si cadrelor didactice si a parintilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0