1. Este deseori preocupat de conversatiile digitale in scris, dar niciodata nu mentioneaza despre ce este vorba.
“Utilizarea compulsiva a telefonului mobil poate fi o sursa constanta de conflict in cadrul relatiilor, deoarece partenerul se simte exclus, cel in cauza acordand mai multa atentie telefonului decat discutiilor cu persoana de langa el. Atunci cand observati ca partenerul dumneavoastra reactioneaza emotional in fata ecranului, dar nu va permite sa aflati despre ce este vorba, apare un zid gros in relatie. Desigur ca nu trebuie sa cereti ca cineva sa fie ca o carte deschisa in ceea ce priveste activitatile online, fiecare dintre noi are nevoie de o intimitate personala; dar daca conversatiile virtuale ale partenerului il desprind de la prezent si de la a fi cu dumneavoastra, iar acesta nu face niciun efort sa corecteze acest lucru, atunci atentia si prioritatile lui s-ar putea sa fie indreptate in alta parte”, explica Gabriela Marin.
2. Primeste mesaje la orice ora, inclusiv noaptea tarziu.
“Acum 20 de ani, daca un prieten sau un coleg de munca v-ar fi sunat partenerul la 11 noaptea, cand erati deja in pat, v-ar fi deranjat. Acum, insa, de la aparitia smartphone-urilor, a devenit social acceptat sa ii scrii cuiva (si chiar sa astepti un raspuns) mult dupa limita orara maxima traditionala. Un mesaj primit noaptea de la un prieten nu reprezinta neaparat o cauza de ingrijorare, unele cupluri chiar se relaxeaza impreuna cu telefoanele in fata. In schimb, daca conversatiile tarzii in noapte apar tot mai des si isi croiesc drum chiar in dormitorul dumneavoastra, atunci s-ar putea ca deja sunteti optiunea a doua”, este de parere psihologul.
3. Va treziti si observati ca partenerul este pe Facebook, dar se ascunde repede cand va vede.
“Deoarece tot mai multe persoane dorm cu telefonul mobil in apropiere (fapt care a fost demonstrat ca fiind deranjant pentru odihna si sanatatea voastra), creste si probabilitatea purtarii unor conversatii online. Este acceptabil ca partenerul sa petreaca timp pe Facebook, dar daca se ascunde de dumneavoastra, ati putea sa il intrebati de ce”, declara Gabriela Marin.
4. Este foarte posesiv in legatura cu telefonul sau tableta.
“Persoanele care se comporta neobisnuit incercand sa ascunda ceva, sunt foarte atenti sa nu fie prinsi si pot fi usor de observat. Daca isi protejeaza telefonul cu orice pret, inchide ferestrele deschise atunci cand vorbeste la telefon sau va impiedica sa trageti cu ochiul la ceea ce scrie, sunt sanse mari ca partenerul sa aiba un motiv special. Poate avea reactii nefiresti de iritabilitate sau suparare atunci cand ii luati in joaca telefonul sau tableta, fara niciun motiv serios”, considera psihologul.
5. Observati persoane care ii comenteaza pe profilul de Facebook sau dau share-uri, fara ca dumneavoastra sa le cunoasteti.
“Multe persoane nu isi stiu nici macar prietenii proprii din mediul virtual, cu atat mai putini pe ai partenerului. Cu totii avem colegi de munca, prieteni ai prietenilor sau colegi de scoala generala in lista de prieteni, pe care nu i-am putea recunoaste. In schimb, daca o persoana este peste tot in mediul virtual si manifesta un nivel de apropiere si de umor nepotrivite, faptul ca partenerul nu va povesteste despre respectivul prieten poate fi un semn ca are ceva de ascuns”, afirma Gabriela Marin.
6. Devine defensiv in legatura cu timpul pe care il petrece pe telefon sau va acuza pe dumneavoastra de comportament neadecvat.
“Daca partenerul stie ca face ceva gresit, va poate ataca pe dumneavoastra in prima faza, sau poate deveni foarte defensiv, in incercarea de a va opri sa aflati. Poate nici sa nu deschida subiectul despre cat timp petrece pe telefon, dar sa va conteste obiceiurile dumneavoastra online. De unde atata preocupare? Poate fi un semn ca se protejeaza pe sine in legatura cu ceva ce va ascunde de ceva timp”, spune specialistul in relatii de cuplu.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!