Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum influenteaza o protectie de pat pentru copii dezvoltarea micutului tau?

de Sunt Fericita la 2022-01-10
Cum influenteaza o protectie de pat pentru copii dezvoltarea micutului tau?
Somnul este important nu doar pentru o viata sanatoasa si echilibrata, ci si pentru deprinderea abilitatilor celor mici, care le vor influenta viitorul atunci cand vor fi adulti.


Poate nu ai acordat atentie pana acum, insa a invata copilul sa doarma in propriul pat ii poate influenta in mod pozitiv dezvoltarea. Astfel, il poti sustine pe micutul tau in procesul lui de dezvoltare cu securizarea patului cu o protectie pat copii, pentru un somn fara pericolul accidentarii.

 

Copiii au nevoie de un mediu echilibrat si de sustinere din partea parintilor pentru a putea explora mediul inconjurator, proces ce-i ajuta sa-si formeze personalitatea si sa se dezvolte. Insa la fel de importanta este si acordarea independentei si incurajarea micutilor sa deprinda abilitati precum dormitul singur inca din primele luni de viata. Acest lucru il va ajuta pe micutul tau sa-si dezvolte abilitati si sa-si slefuiasca personalitatea, oferindu-i libertatea de a explora in siguranta si a descoperi lumea sub privirile tale pline de iubire.

 

Cum influenteaza o protectie de pat pentru copii dezvoltarea micutului tau?

 

1. Invata sa doarma in propriul pat - securizarea patului cu o protectie de pat pentru copii va asigura un somn de calitate si linistit atat pentru cel mic, cat si pentru parinti. Astfel, vei putea sa-i dai ocazia micutului tau de a dormi in propriul pat, in siguranta, fara pericolul vreunei accidentari. Dezvoltarea reflexului de a dormi singur este importanta si asigura o igiena a somnului sanatoasa atat pentru copil, cat si pentru parinti;

 

2. Isi exerseaza abilitatea de respectare a spatiului patutului - odata instalata o protectie de pat pentru copii, cel mic va invata ca spatiul patului este limitat. Astfel, acesta va putea explora linistit dimensiunile patului si se va putea rasuci si invarti in pat, pe perioada somnului, fara riscul de a cadea sau de a se rani. Incet-incet, micutul va invata care este ”capatul patului”, unde este perna, care parte a patului este destinata asezarii capului s.a.m.d.

 

3. Constientizeaza marginile si isi dezvolta reflexul de a le evita - copiii cad din pat pentru ca ei nu constientizeaza faptul ca spatiul patului este limitat. Cu ajutorul securizarii marginilor cu o protectie de pat copii, micutii se pot apropia si explora in liniste marginile. Odata cu trecerea timpului, vor invata ca apropierea de marginea patului poate fi periculoasa si isi vor dezvolta reflexul de a evita somnul sau joaca pe marginile patului;

 

4. Isi mareste gradul de autonomie - somnul in camera si patul lui il vor ajuta pe micutul tau sa isi mareasca gradul de autonomie. Va cobori/ urca singur din pat, va invata sa-si strige parintii atunci cand acestia nu sunt prezenti, va invata sa ceara ajutorul pentru sarcini mai complexe (coborarea/ ridicarea protectiei) sau sa rezolve singur sarcini mai usoare (sa-si caute jucaria de atasament in pat);

 

5. Isi dezvolta simtul proprietatii - faptul ca va avea un spatiu doar al lui il va ajuta pe micutul tau sa devina independent si sa-si dezvolte simtul proprietatii. Va sti ca patul este al lui si nimeni altcineva nu are voie in el fara acordul lui.

 

Buy4baby.ro are o gama diversa de sisteme de securizare si protectie, astfel incat sa asiguri mediul proprice dezvoltarii copilului tau. Intra pe site si alege o protectie pat copii cu ajutorul careia sa asiguri un somn bun puiului tau.

 

Autor: iAgency

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0