Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evita toxinele din alimentele ambalate

Evita toxinele din alimentele ambalate
Ai vazut vreodata Bisphenol-A (BPA) pe lista de ingrediente ale conservei de ton sau al celei de supa cu taitei? Cel mai probabil, nu. Asta nu inseamna ca nu l-ai si consumat.


BPA este un estrogen sintetic care este folosit la ambalarea alimentelor inca din anii 1950. poate fi gasit in recipientele reutilizabile pentru lichide, DVD-uri, telefoane mobile, lentilele de ochelari si componente ale automobilelor. La magazin de unde-ti faci cumparaturile pentru cina, cel mai probabil il gasesti in plasticul policarbonat al sticlelor de apa si in stratul interior al cutiilor de conserva. Este folosit chiar si in hartia pe care este tiparit bonul la casa.
BPA-ul din sticle si din cutiile de conserva poate sa se strecoare si in mancare si bauturi, mai ales in cele care sunt acide, contin sare sau grasimi, cum ar fi laptele de nuca de cocos, rosii, peste, supa sau legume la conserva.
Cu atat BPA prezent in multe articole din casa, cel mai probabil ca avem ceva si in organism. Intr-un studiu efectuat in anii 2003-2004, s-a descoperit ca 93% dintre americani au niveluri detectabile de BPA, dintre cei 2.500 de oameni testati.
Un studiu efectuat de Universitatea Harvard in noiembrie 2001 a conchis ca voluntarii care au mancat supa la cutie vreme de cinci zile au o concentratie de BPA de 1.000 de ori mai mare decat atunci cand au mancat supa preparata acasa tot vreme de cinci zile.
Au fost efectuate unele studii pe animale si s-a descoperit ca aceste concentratii mari de BPA au efecte asupra sanatatii, si anume duc la probleme comportamentale, infertilitate, obezitate si cancer.
BPA-ul a fost interzis de la fabricarea biberoanelor si recipientelor pentru copii.
Pana cand insa va fi indepartat din procesul de productie al orcaror materiale de plastic, minimizeaza expunerea la aceasta toxina prin urmatoarele trucuri:
- cauta recipiente care nu contin BPA;
- alege recipiente de sticla, portelan sau otel inoxidabil in locul celor de aluminiu sau plastic;
- nu cumpara sticle de plastic care au numerele 3 sau 7 langa simbolul de reciclare. Numarul 6 este si el periculos, dar din alte motive,
- nu pune niciodata in cuptorul cu microunde un recipient de plastic,
- nu spala si nu mai refolosi recipientele de plastic care contin BPA,
- redu consumul de alimente la conserva, cu exceptia faptului cand acestea au pe eticheta mentiunea „nu contine BPA”.
De ce trebuie sa eviti recipientele de plastic care au, langa simbolul de reciclare, numerele 3, 6 si 7:
3 (PVC) – posibil cancerigen. Plasticul cu numarul 3 este folosit la sticle si la alimentele ambalate cu folie transparenta. El poate elibera toxine in mancare si bauturi, cand este incalzit. Pericolul creste cand aceste recipiente sunt puse in masina de spalat vase, cand sunt incalzite sau puse la congelator. Plasticul flexibil contine si BPA.
6 (PS) – Plasticul cu numarul 6 poarta numele de spuma albastra de polistiren si poate elibera toxine in macare cand este incalzit.
7 – Plasticul cu acest numar este folosit la biberoane, sticle de apa si recipiente alimentare. Poate elibera BPA-ul, un hormon sintetic care declanseaza pubertatea timpurie la copii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bpa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plastic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reciclare

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0