Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai grija de tine dupa ce nasti

de Sunt Fericita la 2020-03-13
Cum sa ai grija de tine dupa ce nasti
In perioada sarcinii, cele mai multe mamici acorda o atentie sporita alimentatiei: vor sa se asigure ca regimul lor alimentar e cat mai sanatos si bogat in vitaminte. In plus, citesc o multime de carti despre ingrijirea corecta a bebelusului, pregatindu-se astfel pentru venirea pe lume a micutului lor. Sarcina este un proces complex, in timpul caruia mama trece prin multe schimbari fizice si psihice.


Astfel de schimbari sunt prezente, insa, si in perioada postpartum, care incepe imediat dupa nastere si se incheie cand corpul mamei a revenit la starea de dinainte de sarcina.


De regula, perioada postpartum, cu o durata cuprinsa intre sase si opt saptamani, este foarte solicitanta pentru mama, motiv pentru care in unele zile uita sa aiba grija si de ea. In acest moment, exista riscul sa apara frustrarile, cauza principala a depresiei postpartum.
 

Daca esti proaspata mamica, nu uita ca este esential sa ai o stare emotionala echilibrata, pentru a te ocupa cat mai eficient de puiul de om si, totodata, pentru a avea relatii functionale cu ceilalti oameni din jurul tau. Nu renunta, de exemplu, la rutina ta de infrumusetare si nu da uitarii rochiile preferate, care iti dau o stare de bine. In cazul in care iti doresti sa iti reinnoiesti garderoba, dar nu ai suficient timp pentru o sesiune de shopping, iti poti cumpara rochii online de pe DyFashion.ro.
 

In plus, ia in considerare si urmatoarele sfaturi:

Acorda importanta somnului

Somnul este foarte important pentru sanatatea mentala si fizica. Nu exista o metoda universala de planificare a orelor de somn, deoarece acestea variaza de la persoana la persoana. Unii parinti, de exemplu, pur si simplu merg la culcare devreme, cand copilul lor adoarme, si se trezesc la cateva ore pentru a-l hrani. Acest lucru functioneaza, insa, doar pentru cei care se pot culca devreme. 

In cazul in care te simti epuizata din cauza ca nu dormi suficient, este indicat sa apelezi la sprijinul unei persoane din exterior, care sa te ajute cu cresterea celui mic.

Vorbeste despre sentimentele tale

Dupa ce nasc, unele femei nu se mai simt frumoase: modificarile care se produc la nivelul corpului le determina sa-si piarda increderea in ele insele.

Daca te confrunti cu aceasta problema, este recomandat sa vorbesti deschis despre ceea ce simti cu partenerul tau de viata sau cu o prietena. Comunicarea cu cineva in care ai incredere te poate ajuta sa gestionezi mai bine sentimentele care te coplesesc. 

Nu sta numai in casa

Timpul petrecut in afara casei poate avea efecte pozitive asupra starii tale psihice. In functie de preferintele tale, fie te poti plimba cu cel mic in parc, fie poti petrece timp, in mall sau la un restaurant, in compania prietenelor tale. 

Acorda-ti timp

Chiar si putinul timp pe care ti-l acorzi, in fiecare zi, conteaza. Evita, asadar, sa stai in pijamale tot timpul si nu uita sa-ti aranjezi parul in fiecare dimineata. Poti, de asemenea, sa aplici si un make-up natural atunci cand iesi din casa.  
 

Studiile au aratat ca mamicile care petrec cel putin 15 minute in fiecare zi pentru a se relaxa fac fata stresului maternitatii mult mai usor, comparativ cu mamele care uita sa isi acorde timp si lor.


 

Pentru ca perioada postpartum sa fie mai usoara, este foarte important sa inveti sa te si relaxezi, sa ai grija si de tine si, in cazul in care te simti coplesita de prea multe sarcini, sa apelezi la sprijinul oamenilor dragi din jurul tau.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0