Mod de preparare recomandat pentru ceaiul verde:
Beneficiile ascunse cu gratie intr-o cana de ceai verde:
1. Ceaiul verde ajuta la arderea caloriilor, ajuta la scaderea in greutate si previne instalarea obezitatii. Asta nu inseamna ca puteti sa mancati cate o friptura in fiecare zi si sa beti ceai verde ca sa anulati efectele hranei necorespunzatoare. Inseamna ca acolo unde exista grija pentru organism, o cana de ceai nu poate decat sa ajute si mai mult.2. Ceaiul verde stimuleaza sistemul imunitar. In consecinta, o cana de ceai verde pe zi te fereste de viroze, boli bacteriene si nu numai.
3. Ceaiul verde te ajuta sa iti pastrezi energia pe tot parcursul zilei.
4. Ceaiul verde ajuta la sanatatea ficatului si a pancreasului. Asadar, corpul se detoxifiaza in mod regulat.
5. Ceaiul verde induce senzatia de satietate. Asadar, daca vrei ca in 2015 sa mananci mai rar si mai putin, poti bea cate o cana de ceai verde pe zi, chiar 2-3.
6. Ceaiul verde contine antioxidanti si astfel lupta impotriva imbatranirii si bolilor de inima.
7. Ceaiul verde contine epigallocatechin gallate (EGCG). Astfel, ceaiul verde lupta impotriva cancerului, previne cancerul si daca acesta s-a instalat, ajuta la distrugerea celulelor canceroase.
8. Te ajuta sa te concentrezi - Ceaiul negru si verde contin L-teanina, un aminoacid care ne ofera energie si totodata ne ajuta sa ne concentram mai bine.
9. Hidrateaza organismul - In cazul in care te temi ca ceaiul te va deshidrata, nu iti face griji, caci studiile arata ca este la fel de hidratant ca apa, mai ales datorita substantelor pe care le contine.
Este una dintre cele mai bogate surse de flavonoide, antioxindati care lupta impotriva deteriorarii celulelor. Incurajeaza celulele anormale sa se autodistruga si regleaza ciclul celular.
Ceaiul verde a fost asociat cu un risc redus de cancer de san, de piele, pulmonar, de colon, ovarian si de vezica urinara. Ceaiul negru are aceleasi beneficii, dar contine concentratii mai mici de antioxidanti.
Este o sursa buna de catechine, antioxidanti mai puternici decat vitamina C si vitamina E, care au capacitatea de a repara celulele afectate de boala. Concentratiile de polifenoli din aceasta bautura sunt mai mari decat cele din fructe si legume.
10. Previne osteoporoza - Oamenii de stiinta nu sunt siguri cum protejeaza structura osoasa, dar exista tot mai multe dovezi ca femeile in varsta de 65-76 de ani care beau ceai verde au oase mai puternice decat cele care nu au acest obicei. Prin urmare, au un risc mai scazut de a suferi de osteoporoza.
Expertii in nutritie recomanda femeilor aflate la menopauza, ca o masura preventiva, consumul de ceai verde sau negru. Ceaiul negru are mai multa cofeina, iar ceaiul alb care are mai multi antioxidanti si mai putina cofeina. Diferenta dintre ele consta in felul in care au fost procesate.
11. Protejeaza dintii si gingiile - Catechinele reduc inflamatia si inhiba dezvoltarea placii bacteriene, protejand astfel dintii si gingiile. Trebuie stiut ca ceaiul contine fluor - substanta care se regaseste si in pasta de dinti.
Un studiu realizat in anul 2009 si publicat in Jurnalul de Parodontologie a constatat ca barbatii cu varste cuprinse intre 49 si 59 de ani care au baut ceai verde cu regularitate au avut gingiile mai sanatoase fata de cei care nu aveau acest obicei.
Gargara cu ceai timp de 30 de secunde in fiecare zi previne tartrul si protejeaza smaltul dintilor.
Contraindicatiile consumului de ceai verde:
- Ceaiul verde folosit cateva luni fara pauza poate duce la scaderea nivelului calciului si fierului sangvin- nu este neaparat o contraindicatie dar avand efect energizant consumul de ceai verde dupa o anumita ora ne poate crea probleme cu somnul. Din aceasta cauza nu este indicat nici mamelor care alapteaza deoarece cofeina poate trece in laptele matern
- Nu este indicat celor cu predispoziţie la lipotimie, gastrită cu hiperaciditate, ulcer stomacal şi duodenită. Produce dureri în zona stomacului.
Pliculetele de ceai au o multime de utilizari, de la gradinarit, curatenia casei si pana la ingrijirea tenului. Iata 10 utilizari inteligente ale pliculetelor de ceai>>
surse: SfatulMedicului.ro
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!