Judetul Arad se confrunta cu cel mai mare risc din acest punct de vedere, sustine dr. Adriana Pistol. Potrivit statisticilor, in perioada 2011-2012 peste o mie de persoane din Romania au fost afectate de rujeola.
Medicii sustin ca rubeola este mult mai usoara din punct de vedere clinic decat rujeola, dar ultima epidemie s-a soldat cu peste 50 de sindroame rubeolice congenitale, determinand malformatii cardiace si auditive grave in cazul unor copii.
"Daca ne gandim la pojar, simplul pojar, despre care multa lume spune: 'Pai si ce? Un pojar... faci cateva bubite, faci de doua ori febra, si ce daca?', fara sa luam in calcul encefalita, pneumonie si toate celelalte complicatii pe care pojarul le poate da. Am avut evolutii semnificativ mai scazute dupa introducerea vaccinarii, iar la pojar vaccinarea trebuie sa se petreaca intr-un procent de peste 95%, dat fiind ca vorbim despre o boala de o mare-mare contagiozitate. Ea se transmite foarte usor, ca fulgerul. Cu toate acestea, pe fondul scaderii acoperirii vaccinale, observati deja niste varfuri pe care am inceput sa le avem", a completat medicul.
Foto: www.healthline.com
Sursa: Agerpres
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Strategia Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership
Strategia Business4Edu – Educatie cu mindset de leadership va ofera instrumente clare pentru a transforma procesul de invatare intr-o experienta mai placuta mai eficienta si mai relevanta pentru copii si pentru comunitatea scolara In acest moment lucrarea & 39;Strategie Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership& 39; este in curs...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina IlieAlina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Categorii







































