Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu este bine sa scazi febra cu medicamente

De ce nu este bine sa scazi febra cu medicamente
De fiecare data cand ne creste temperatura, ne panicam si nu mai stim ce sa luam pentru a scapa de febra. Cercetatorii demonstreaza insa ca acest obicei incurajeaza de fapt raspandirea bolii. Si asta pentru ca febra are un scop: acela de a scadea numarul virusurilor din organism, scazand riscul de a transmite boala si la altii. Iar ibuprofenul, paracetamolul sau aspirina incurajeaza transmiterea gripei.


Exista cateva motive pentru care este mai bine sa nu reduci febra. Din moment ce ea este reactia naturala a organismului la boala sau infectie, reducerea ei face ca boala sa dureze mai mult. Iar medicamentele sunt substante straine pe care le introducem in organism, ceea ce inseamna ca trebuie metabolizate si filtrate, consumand energia pe care organismul ar trebui s-o foloseasca in lupta impotriva bolii.
Doi specialisti de la Universitatea canadiana McMaster au construit un lant al cauzelor si efectelor, luand in calcul cati oameni au gripa, cati iau medicamente impotriva febrei, cu cat creste cantitatea virusurilor in organism in cazul medicamentelor si cu cat se prelungeste sezonul gripei din aceasta cauza. A rezultat ca numarul celor afectati de gripa creste anual cu 5%.
Procentul poate parea mic, dar, daca ne gandim la acti oameni fac anual gripa, el capata consistenta. Epidemia de gripa atinge milioane de oameni, iar 5% este un numar mare, spune Ben Bolker, unul dintre cei doi profesori de boli infectioase autori ai studiului.
Situatia in care ne aflam trebuie insa cantarita bine, caci temperatura crescuta implica numeroase „costuri” ale gazdei, pe langa disconfortul evident. Pentru fiecare crestere cu 1 grad Celsius a temperaturii corporale, apare o crestere a consumului de O2 cu 13% si necesitati calorice si lichidiene crescute. Necesitatile metabolice crescute pot afecta fetusul în timpul sarcinii, precum si pacientii cu afectare a circulatiei cardiace sau cerebrale. Muschiul scheletic va fi folosit ca o sursa de energie, cu eliberarea de aminoacizi pentru gluconeogeneza si pentru formarea clonelor de celule imune. Febra poate reduce acuitatea psihica si poate produce delir sau stupor. Un singur episod de febra mai mare sau egal cu 37,8°C in primul trimestru al sarcinii dubleaza riscul de aparitie a defectelor tubului neural la fat (spina bifida etc.) 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.57 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre febra

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016