Dieta colorata pentru slabit este una dintre cele mai nou aparute, insa are un real succes pentru femei datorita regimului alimentar care presupune alimente ce sunt grupate in sase catogorii, toate in functie de culoare. Iata cum:
In fiecare zi a saptamanii vei manca alimente de o alta culoare, bineinteles la alegere dintre: alb, verde, rosu, portocaliu, violet, galben, iar intr-una dintre zilele dietei poti manca alimente de toate culorile. Iti alegi tu ziua de rasfat.
Consumand alimente pe care le imparti in functie de culoare ii vei aduce organismului substante nutritive si vei reduce riscul aparitiei diabetului, bolilor de inima, cancer sau alte afectiuni. Ca orice dieta pe care o incepi, nutritionistii recomanda miscarea zilnica, antrenament sportiv sau mersul pe jos, cel putin 30 de minute in fiecare zi.
Iata ce alimente poti manca in functie de culoare pentru orice zi a saptamanii in care tii dieta colorata:
Rosu - Te poti bucura de gustul legumelor precum: rosii si ardei, dar si de fructe precum grapefruit rosu, pepene rosu sau mere. Toate alimentele de culoarea rosie contin licopen si pot reduce considerabil riscul de cancer.
Portocaliu. Poti consuma: morcovi, cartofi dulci, papaya, mango, caise, portocale sau nectarine. Alimentele portocalii au un continut ridicat de carotenoide si previn afectiunile cardiovasculare, imbunatatesc sanatatea ochilor si a sistemului imunitar si reduc riscul de cataracta.
Violet. Vinete, varza rosie, fructe de padure, prune sau struguri pot fi consumati o zi intreaga in dieta colorata. Alimentele mov au un continut ridicat de antocianine, antioxidanti care previn pierderile de memorie, mentin fermitatea pielii, protejeaza celulele de radicalii liberi si sustin functiile cognitive.
Galben. Cartofi, porumb, mazare galbena, ananas, avocado, pepene galben toate au un continut ridicat de vitamina C si combat aparitia tumorilor digestive si ale colonului.
Verde. Poti incerca sa mananci o zi intreaga alimente precum: fasole verde, varza de Buruxelles, salata verde, dovlecel, castravete, spanac, lime, kiwi. Toate alimentele contin clorofila si au proprietati detoxifiante.
Alb. Conopida, telina, ceapa, usturoi, pere, ciuperci si orice alte alimente albe. Aceste alimente contin antoxantine, flavonoizi care au proprietati antiinflamatoare si scad tensiunea arteriala si colesterolul.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.13
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!