Dieta colorata pentru slabit este una dintre cele mai nou aparute, insa are un real succes pentru femei datorita regimului alimentar care presupune alimente ce sunt grupate in sase catogorii, toate in functie de culoare. Iata cum:
In fiecare zi a saptamanii vei manca alimente de o alta culoare, bineinteles la alegere dintre: alb, verde, rosu, portocaliu, violet, galben, iar intr-una dintre zilele dietei poti manca alimente de toate culorile. Iti alegi tu ziua de rasfat.
Consumand alimente pe care le imparti in functie de culoare ii vei aduce organismului substante nutritive si vei reduce riscul aparitiei diabetului, bolilor de inima, cancer sau alte afectiuni. Ca orice dieta pe care o incepi, nutritionistii recomanda miscarea zilnica, antrenament sportiv sau mersul pe jos, cel putin 30 de minute in fiecare zi.
Iata ce alimente poti manca in functie de culoare pentru orice zi a saptamanii in care tii dieta colorata:
Rosu - Te poti bucura de gustul legumelor precum: rosii si ardei, dar si de fructe precum grapefruit rosu, pepene rosu sau mere. Toate alimentele de culoarea rosie contin licopen si pot reduce considerabil riscul de cancer.
Portocaliu. Poti consuma: morcovi, cartofi dulci, papaya, mango, caise, portocale sau nectarine. Alimentele portocalii au un continut ridicat de carotenoide si previn afectiunile cardiovasculare, imbunatatesc sanatatea ochilor si a sistemului imunitar si reduc riscul de cataracta.
Violet. Vinete, varza rosie, fructe de padure, prune sau struguri pot fi consumati o zi intreaga in dieta colorata. Alimentele mov au un continut ridicat de antocianine, antioxidanti care previn pierderile de memorie, mentin fermitatea pielii, protejeaza celulele de radicalii liberi si sustin functiile cognitive.
Galben. Cartofi, porumb, mazare galbena, ananas, avocado, pepene galben toate au un continut ridicat de vitamina C si combat aparitia tumorilor digestive si ale colonului.
Verde. Poti incerca sa mananci o zi intreaga alimente precum: fasole verde, varza de Buruxelles, salata verde, dovlecel, castravete, spanac, lime, kiwi. Toate alimentele contin clorofila si au proprietati detoxifiante.
Alb. Conopida, telina, ceapa, usturoi, pere, ciuperci si orice alte alimente albe. Aceste alimente contin antoxantine, flavonoizi care au proprietati antiinflamatoare si scad tensiunea arteriala si colesterolul.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
