Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diferenta dintre raceala si gripa

de Sunt Fericita la 2020-11-05
Diferenta dintre raceala si gripa
Sezonul rece isi intra in drepturi, pandemia continua sa faca victime, asadar e important sa putem face corect diferenta dintre raceala si gripa.


Raceala si gripa sunt cele mai comune boli usoare cu care majoritatea populatiei se confrunta in sezonul rece. Nu mai adaugam si SARS-CoV-2 in ecuatie.
 
Retinem, din start, ca raceala si gripa nu sunt deloc asemanatoare.
 
Ambele afectiuni sunt cauzate de virusuri, doar ca, in cazul racelii, este vorba de unele mai putin agresive, care afecteaza tractul respirator, in timp ce gripa este cauzata de virusul gripal. Acesta este mai puternic si mai agresiv, de aici si simptomele mai severe, in comparatie cu raceala.
 
Racelile debuteaza lent, cu o stare generala usor alterata, insotita de febra mica si dureri de cap. La scurt timp, apare si durerea in gat, rinoreea, iar, la final, tusea.
 
In cazul gripei, simptomele apar brusc si se manifesta puternic: febra mare, frisoane, dureri de cap, musculare si articulare.
 
In general, despre o raceala se spune ca o poti duce "pe picioare”, simptomele fiind usoare si manifestandu-se pe durata a 7-8 zile. In cazul gripei, lucrurile nu stau asa, de cele mai multe ori pacientii fiind nevoiti sa stea la pat cateva zile.
 
Avand in vedere contextul actual in care ne aflam, va recomandam sa consultati medicul de familie (telefonic sau online) cu privire la pasii pe care ar trebui sa ii urmati pentru a va reveni.
 
Sub nicio forma nu administrati antibiotice pentru a va insanatosi! Nici in cazul gripei si nici in cel al racelii nu se administreaza antibiotice! Aceste medicamente nu au nici un efect in cazul celor doua boli.
 
Principala preventie pe care o puteti aplica impotriva racelii si a gripei este igiena corespunzatoare prin spalarea mainilor, evitarea contactului cu cei care au simptome si a spatiilor aglomerate. 
 
Cea mai sigura metoda de protectie ramane vaccinul. Imunizarea ar trebui realizata inainte de mijlocul lunii octombrie, daca este posibil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diferenta

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0