Beneficiile consumului de gutui
Sunt parfumate si sunt deja cunoscute drept cele mai aromate fructe ale sezonului. Ei bine, gutuile sunt si un adjuvant natural pentru preventia, dar si tratarea mai multor afectiuni hepatice. Iata de ce te indemnam sa mananci mai mult gutui in acest an:
-
Intaresc sistemul imunitar. Gutuile au in compozitie vitamina A, dar si vitamina B2, B6, vitamina C, fier, calciu potasiu, magneziu sau fosfor. Consumate regulat, gutuile te ajuta sa stai departe de racelala si gripa de sezon si sa iti imbunatatesti simtitor sistemul imuntar.
-
Calmeaza colita. In cazul de fata, semintele de gutui sunt cele mai bune. Strange aproximativ 20 de grame de samburi de gutui si fiebre-le la foc mic impreuna cu 200 ml de apa, pana in momentul in care lichidul scade la jumatate. Dupa ce se raceste, strecoara continutul cu ajutorul unui tifon si bea infuzia in doua doze.
-
Are proprietati diuretice. In cazul in care suferi de cistita, sucul de gutui, aproximativ 100 ml pe zi iti amelioreaza starile si te ajuta sa scapi mai repede de afectiune.
-
Sunt antidepresive. Dulceata de gutui iti imbunatateste vizibil starea de spirit, asa ca dupa fiecare masa mananca o lingurita de dulceata de gutui.
-
Combat afectiunile hepato biliare. Spala bine 2-3 gutui pentru a indeparta puful de pe coaja acestora si mananca-le in decursul zilei pentru a sta departe de afectiunile hepato-biliare. Daca ai si stari de greata sau chiar varsaturi, cel mai bine este sa mananci piureul de la doua gutui fierte.
-
Imbunatatesc digestia. Sunt deja reconoscute pentru efectul astringent, asa ca un consum regulat de gutui te poate ajuta sa stai departe de enterocolite, enterite, inflamatii de la nivelul mucoasei intestinale, dar si in cazul diareei.
-
Florile de gutui - somnifer natural. Gutuia este recomandata si in cazul insomniilor sau a starilor de nervozitate si agitatie. Ceaiul facut din frunze de gutui are efect sedativ si trebuie preparat din 20 de grame de frunze impreuna cu un litru de apa. Vasul in care fierb frunzele trebuie lasat pentru 15 minute acoperit, dupa care filtrezi apa si bei doua cani pe zi din bautura. Poti indulci ceaiul cu putina miere, daca vrei sa ii oferi un plus de aroma.
- Remediu pentru tuse. Gutuile au un efect emolient si sunt recomandate in cazul in care te confrunti cu tuse, stari de raguseala sau bronsita. Prepara-ti o infuzie dintr-o lingurita de seminte de gutui si o cana de apa fiarta. Lasa pentru 10 minute, dupa care filtreaza si bea cate doua cani pe zi, una dimineata si cealalta seara, pentru o saptamana.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.88
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!