Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dr. Radulescu: Mancam prea mult

de Sunt Fericita la 2020-12-01
Dr. Radulescu: Mancam prea mult
Dr. Vasi Radulescu din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" spune ca avem "o mare problema", si anume ca "mancam prea mult".


"Avem o mare problema: mancam prea mult. Toata lumea indeamna la consum pentru a stimula economia, dar umplerea frigiderelor e o bomba din carbohidrati, proteine si grasimi, toate in exces. Cred ca mancam de trei-patru ori mai mult decat am avea nevoie pentru a sustine activitatile zilnice uzuale.
 
Ati constientizat vreodata, dupa ce ati trimis la gunoi produse de care nu v-ati atins sau doar le-ati inceput, ca niste bani au zburat pe fereastra? Bagati de seama ca toate mesele copioase, coroborate cu sedentarismul, se transforma in depozite adipoase care atarna pe tot corpul? Mai mult, supraponderalitatea va si aduce mai aproape de sfarsitul vietii.
 
Suntem dependenti de zahar, produs pe care ar trebui sa il eliminam din dieta. Sucuri carbogazoase in loc de apa, cand ele ar trebui consumate rarisim. Paine cu nemiluita, chiar si la cartofi, orez, fasole. Mezelurile nu lipsesc din frigidere, cand e stiut ca au in ele toate tampeniile pentru a rezista saptamani la rand. Cutii cu margarina de pus repede pe paine. Borcane pline de muraturi supersarate. Carnuri de toate felurile.
 
Mancam irational si ne luptam apoi cu efectele. E oare mai usor sa traiesti dupa un infarct miocardic si doua stenturi sau sa iti tii coronarele perfecte? E mai usor sa tragi dupa tine 140 de kilograme sau 65? E mai bine sa gafai la un etaj urcat sau sa zbori peste trepte?
 
Spinoza isi lua cu el o bucata de branza si o rosie si se retragea in sala de studiu. Din secolul trecut, din penita lui Flaubert, a iesit chestia asta: grasimea e semn de bunastare. Imi permit sa spun asa: grasimea e semn de inconstienta, de risipa, de nepretuire a vietii.
 
Tii la viata ta? Mananca putin si diversificat, misca-te, tine mansarda in bune conditii.
 
Frigiderul plin nu e semn de statut inalt. Va invit la mine, e trei sferturi gol.", a spus medicul prin intermediul identitatii virtuale a spitalului.
 
Mesajul dr. Radulescu a fost aprobat de internauti, insa unii s-au aplecat asupra situatiei din sistemul national de sanatate generata de pandemie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.55 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancam prea mult

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0