Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce e sanatos sa-ti fie foame

De ce e sanatos sa-ti fie foame
"Foamea" are o conotatie negativa in societatea noastra. Reactia noastra imediata la acest cuvant este ca trebuie sa eliminam senzatia sau, oricum, s-o reparam cumva.


Bineinteles, cand folosim cuvantul "foame" pentru a descrie o insecuritate alimentara, descriem intr-adevar o problema. Totusi, exista multa mancare pe care o putem manca, iar foamea este o parte a experientei in sine. In mai putine cuvinte, mancarea are un gust mai bun cand ne este foame.
Din nefericire, foamea nu se bucura de prea mare respect. Unii dintre noi mesteca intr-una toata ziua, nu se simt niciodata satuli si nu-i ofera organismului sansa de a deveni infometat. Altii incearca sa ignire foamea in efortul de a slabi, sarind peste mese si ajungand sa manance un meniu dublu de la primul fast-food din drumul spre casa. 
Uneori, oamenii ajung sa se teama de foame, fie in urma lipsei de acces la mancare, fie in urma unor diete prea drastice. Asa ca incearca sa se fereasca de ea, rontaind intr-una. Altii au invatat in mod gresit sa-si descrie emotiile (singuratate sau plictiseala) prin senzatia de foame, asa ca mananca aiurea.
In aceste conditii, este necesar sa-i acordam foamei locul cuvenit, sa o intelegem mai bine. Francezii fac asta instinctiv, prin felul in care mananca: nu prea au gustari intre mese, pentru ca sa te asezi la masa si sa-ti fie foame este un ingredient important al mancarii bune. 
Ganditi-va la urmatoarele trei motive pentru acre trebuie sa „imbratisam” foamea in viata noastra de zi cu zi:
1. Daca mancam cand nu ne este foame, este foarte probabil sa mancam prea mult
Unii nutritionisti folosesc asa-numita scala a foamei pentru a-i ajuta pe pacienti sa manance ca raspuns la indiciile de foame si de satietate ale organismului. Conceptul este unul simplu: nu mananci pana nu simti ca ti-e foame intr-un mod placut (nu astepti sa fii lihnit) si te opresti cand esti placut satul (nu prea plin). 
2. Daca ii lasam pe copii sa ajunga sa le fie foame, acestia nu vor mai refuza mancarea
Parte din responsabilitatea de a hrani rational copiii acopera si timpul pe care-l lasam intre mese, pentru a-i lasa pe acestia sa ajunga la senzatia de foame. Copilului ii va fi foame, va dori sa incerce alimente noi si ii va placea ce va manca. Nu mai esti mofturos cand ti-e foame. Asa ca trebuie sa renuntam la crantanele si sucuri intre mese, pentru ca cei mici sa dezvolte un apetit sanatos.
3. Foamea ne permite sa ne bucuram de mancare 
Ganditi-va la ultimul discurs grozav la care ati asistat. Puterea de atractie nu a constat numai in continut, ci si in ritmul vorbirii. Discursurile mari au pauze critice, fara de care si-ar pierde sclipirea. Acelasi lucru este valabil si in cazul mancarii.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre foame

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre senzatia de foame

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gustari intre mese

Cele mai citite articole

Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Cand ai fost diagnosticat cu diabet deja te gandesti ca trebuie sa renunti la toate placerile ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016