Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Par si unghii deteriorate? Inseamna ca mananci aceste alimente

Par si unghii deteriorate? Inseamna ca mananci aceste alimente
La fel ca pielea, parul si ungiile tale sunt afectate de mancarurile pe care le alegi. Daca faci greseli in dieta, parul se rupe usor si este foarte uscat, iar unghiile de rup imediat.


Si parul, si unghiile sunt un barometru al starii de bine a corpului, spun specialistii. Ambele sunt formate din aceeasi proteina care se numeste keratina, asa ca este logic ca anumite alegeri alimentare le afecteaza pe amandoua in aceeasi masura. Exista, bineinteles, si anume alegeri in stilul nostru de viata, care joaca un anume rol, inclusiv fumatul, caci acesta incetienste circulatia si cantitatea de biotina in sange. Biotina, adeseori adaugata in produsele pentru par si unghii, pare a le intari pe ambele deopotriva.
In ceea ce priveste influenta stricta a mancarurilor, exista mai putine cercetari edificatoare, dar sunt cateva alimente care trebuie evitate.
Pestele cu mult mercur
Se pare ca nu este bine nici sa mancam prea mult peste, caci multe specii au mercur. Alege tonul conservat, somonul si crevetii, acci acestea au cantitati reduse de mercur, spre deosebire, de pestele spada si macrou.
Zahar
Dupa cum zaharul este rau pentru piele, mancarurile indulcite sunt daunatoare si parului si unghiiilor. Daca mancam dulce, ne creste glicemia. Iar corpul pompeaza insulina ca raspuns si creste si nivelul de androgen, un hormon masculin care scade foliculii atta la barbati, cat si la femei.
Alimente cu un indice glicemic ridicat
Este logic asadar ca alimentele care sunt descompuse foarte usor in zahar pun in pericol parul si unghiile. Painea alba, pastele si prajiturile declanseaza un raspuns similar in organism si pot duce la subtierea parului. 
Prea multa vitamina A
In doze extraordinare, vitamina A duce la pierderea parului. Multivitaminele tipice nu contin doze periculoase, dar un supliment de vitamina A se prea poate.
Prea putine proteine
Din moment ce parul si unghiile sunt facute din proteine, este evident ca, daca nu mananci suficiente proteine, iti cade parul si ti se rup unghiile. Proteinele nu vin numai din carne, ci si din banane, tofu, spanac sau linte. Alimentele cu un aminoacid special, numit cistina, creeaza keratina: carnea de proc, broccoli, germenii de grau si ardeii rosi.
Prea putin fier si zinc
Exista ideea preconceputa ca petele albe de pe unghii inseamna ca ai depuneri de calciu. Ele indica de fapt ca iti lipseste zincul. Atat zincul, cat si fierul, ambele intalnite in anumite fructe de mare, sunt esentiale penrtu formarea keratinei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre par frumos

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unghii sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina a

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0