1. Preferintele de gust.
Ti-a fost vreodata pofta de pizza si o simpla salata nu te-a ajutat deloc sa-ti domolesti apetitul? Predispozitia noastra de a manca dulce sau sarat este genetica. Carbohidratii elibereaza neurotransmitatorul serotonina care are un efect calmant. Dar, daca mancam prea multi carbohidrati, punem kilograme pe noi. Ceea ce este interesant, caci pana si sobolanii mananca Oreo cand sunt stresati (conform studiilor). Este importanta sa-ti cunosti preferintele, dar si raspunsul la foame, pentru a putea monitoriza ce mananci si ce iti place.
2. Mancatul ca forma de socializare.
S-a demonstrat ca mancam mai mult cand avem companie. Mananci chiar mai mult decat anticipezi, asa ca nu este de mirare ca te simti apoi balonata. Intr-un studiu citat de allwomenstalk.com, participantii au primit doua pungi de popcorn de marimi diferite, una avand floricele proaspat facute, alta mai vechi. Cei care au intrat in sala de cinema au mancat mai mult, indiferent de marimea pungii si de cat de proaspete erau floricelele.
3. Insulina.
Diabeticii sunt constienti de nivelurile lor de insulina, dar majoritatea oamenilor nu acorda atata atentie glicemiei. Glucoza este necesara in sange pentru a mentine ridicate nivelurile de energie. Daca este prea putina, ametesti si ai senzatia de lesin. Daca este prea multa, ai episoade asemenea crizelor de apoplexie. Insulina este principalul hormon cu rol in reglarea functiei energetice a organismului. Aceasta proteina a fost descoperita in 1921 de catre Nicolae Paulescu, profesor al Facultatii de Medicina din Bucuresti. Ea este secretata de celulele Beta din pancreas si cu ajutorul ei, glucoza, principalul combustibil utilizat de catre celule, trece din sange in celule. Absenta acestui hormon din organism nu este compatibila cu supravietuirea. Este important sa fii atenta la ce mananci, pentru ca disturbi nivelurile de insulina.
4. Grelina.
Acesta este hormonul foamei care trimite raspunsul specific de la nivelul stomacului la hipotalamus. Ani la randul, psihologii au analizat ce declanseaza foamea. Persoanele obeze au o productie mai mare de grelina, deci operatia de bypass la stomac duce la o eliberare mai scazuta de grelina, scazandu-le apetitul.
5. Corpul fiecaruia are propriul tipar, propriul echilibru in ceea ce priveste greutatea. Inaltimea, densitatea osoasa si muschii sunt toti factori care afecteaza acest echilibru. Nu exista o marime, o greutate care li se potriveste tuturor. Poate ca doua persoane au aceeasi greutate pe cantar, dar, psihologic si fiziologic, ele sunt foarte diferite.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.75
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!