Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

E bine sau nu sa mancam mancare gatita?

E bine sau nu sa mancam mancare gatita?
O perioada, lumea s-a dat in vant dupa mancare intens crocanta, aproape arsa, pe plita, la cuptor, pe gratar, la microunde sau in friteuza. Acum insa a descoperit si hrana cruda, vie, adica fructe, legume, nuci si seminte. In mod natural, a venit si intrebarea daca mancarea gatita este sanatoasa pentru organism, mai ales daca este consumata regulat.


Oricand gatim, schimbam structura moleculara a alimentului.moleculele sunt preschimbate in noi configuratii chimice si apar produsi secundari cancerigeni si mutageni. Acest lucru este dependent de temperatura, de timpul si metoda de gatire.
Cea mai nociva optiune este sa alegi carbunii incinsi, afumatul si friptul. Nici gatitul la abr nu este mai bun, caci caldura distruge nutrientii, in special vitaminele hidrosolubile cum este vitamina C si toate vitaminele B. Incalzirea apei distruge si enzimele din alimente. La o temperatura de numai 42 de grade se distrug toate enzimele. Oxigenul si apa sin aliment sunt reduse, grasimile devin carcinogene, carbohidratii sunt caramelizati si proteinele coagulate. Fibrele isi pierd capacitatea de maturare a colonului. Sunt toate inutilizabile de organism. 
Incalzirea alimentelor creeaza si produsi secundari toxici, printre care:
- acrilamide: produsi secundari cancerigeni ai carbohidratilor gatiti (paine, cartofi, paste, orice cu amidon);
- alil aldehida, acid butiric, nitrobenzen si nitropiren: toxine formate prin incalzirea grasimilor si uleiurilor din alimente;
- furfurol/furani: toxine prin incalzirea zaharurilor;
- amane heterociclice: adauga caldura aminoacizilor (proteinelor) precum carnea, pestele, puiul;
- nitrozamine: aceste toxine sunt create pentru ca oxizii de azot din flacara gazului de la cuptor sau gratar interactioneaza cu grasimile;
- uleiurile hidrogenate/grasimile trans: acestea sunt grasimi create de om pentry ca alimentele procesate sa aiba o viata de raft mult mai lunga. Consumul lor duce la obezitate, boli de inima, cresterea colesterolului LDL/rau.
Ce se intampla insa in corp cand consumam mancare gatita? Apare un raspuns imunitar numit leucocitoza digestiva, o cresterea a numarului de celule albe din sange, adica. Acest lucru se intampla de obicei cand esti bolnav, caci celulele albe vor sa te protejeze. Daca mancam alimente crude, nu se inregistreaza aceeasi reactie.
Cand celulele albe sunt plecate la lupta, reziduurile toxice circula prin corp si organismul devine predispus la alergii, dureri de cap, sinuzite, boli de inima, disfunctii erectiel depresie, artrita, osteoporoza sau cancer.
Nivelul PH-ului scade, devine acid si „ruginim” dinauntru in afara.
In plus, digestia este mult mai dificila: toxemia intestinala sau acumularea de flora neprietenoasa care preia controlul colonului, hranindu-se cu hrana neeliminata. 
De ce se vorbeste de mancare vie versusu mancare moarta? Tocmai pentru ca gatitul ucide energia bioelectrica a alimentelor.
Tu ce crezi?
 
Sursa: therealtruthabouthealth.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016