Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

E bine sau nu sa mancam mancare gatita?

E bine sau nu sa mancam mancare gatita?
E bine sau nu sa mancam mancare gatita?

O perioada, lumea s-a dat in vant dupa mancare intens crocanta, aproape arsa, pe plita, la cuptor, pe gratar, la microunde sau in friteuza. Acum insa a descoperit si hrana cruda, vie, adica fructe, legume, nuci si seminte. In mod natural, a venit si intrebarea daca mancarea gatita este sanatoasa pentru organism, mai ales daca este consumata regulat.


Oricand gatim, schimbam structura moleculara a alimentului.moleculele sunt preschimbate in noi configuratii chimice si apar produsi secundari cancerigeni si mutageni. Acest lucru este dependent de temperatura, de timpul si metoda de gatire.
Cea mai nociva optiune este sa alegi carbunii incinsi, afumatul si friptul. Nici gatitul la abr nu este mai bun, caci caldura distruge nutrientii, in special vitaminele hidrosolubile cum este vitamina C si toate vitaminele B. Incalzirea apei distruge si enzimele din alimente. La o temperatura de numai 42 de grade se distrug toate enzimele. Oxigenul si apa sin aliment sunt reduse, grasimile devin carcinogene, carbohidratii sunt caramelizati si proteinele coagulate. Fibrele isi pierd capacitatea de maturare a colonului. Sunt toate inutilizabile de organism. 
Incalzirea alimentelor creeaza si produsi secundari toxici, printre care:
- acrilamide: produsi secundari cancerigeni ai carbohidratilor gatiti (paine, cartofi, paste, orice cu amidon);
- alil aldehida, acid butiric, nitrobenzen si nitropiren: toxine formate prin incalzirea grasimilor si uleiurilor din alimente;
- furfurol/furani: toxine prin incalzirea zaharurilor;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de DEFINITIVARE invatatori


Sa dati… sau sa luati DEFINITIVATUL  Dvs ce v-ati propus “Sa iau Definivatul inseamna sa-mi implinesc visul din copilarie acela de a deveni omul care formeaza copiii de la primii pasi in scoala ” mi-a raspuns o tanara de 24 de ani care-si lua notite despre programa definitivat 2019 Daca vreti… sa va pregatiti...

Oferta Speciala
valabila 48h
- amane heterociclice: adauga caldura aminoacizilor (proteinelor) precum carnea, pestele, puiul;
- nitrozamine: aceste toxine sunt create pentru ca oxizii de azot din flacara gazului de la cuptor sau gratar interactioneaza cu grasimile;
- uleiurile hidrogenate/grasimile trans: acestea sunt grasimi create de om pentry ca alimentele procesate sa aiba o viata de raft mult mai lunga. Consumul lor duce la obezitate, boli de inima, cresterea colesterolului LDL/rau.
Ce se intampla insa in corp cand consumam mancare gatita? Apare un raspuns imunitar numit leucocitoza digestiva, o cresterea a numarului de celule albe din sange, adica. Acest lucru se intampla de obicei cand esti bolnav, caci celulele albe vor sa te protejeze. Daca mancam alimente crude, nu se inregistreaza aceeasi reactie.
Cand celulele albe sunt plecate la lupta, reziduurile toxice circula prin corp si organismul devine predispus la alergii, dureri de cap, sinuzite, boli de inima, disfunctii erectiel depresie, artrita, osteoporoza sau cancer.
Nivelul PH-ului scade, devine acid si „ruginim” dinauntru in afara.
In plus, digestia este mult mai dificila: toxemia intestinala sau acumularea de flora neprietenoasa care preia controlul colonului, hranindu-se cu hrana neeliminata. 
De ce se vorbeste de mancare vie versusu mancare moarta? Tocmai pentru ca gatitul ucide energia bioelectrica a alimentelor.
Tu ce crezi?
 
Sursa: therealtruthabouthealth.com
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Spune-ne opinia ta despre "E bine sau nu sa mancam mancare gatita?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


9 - 8 =

Cele mai citite articole

Trebuie sa le eviti! Aceste greseli de curatare a tenului pot avea un efect nedorit. Imbatranirea ...
Crezi ca ai dat suficienti bani pe tot felul de medicamente pana acum si te-ai saturat? Exista ...
Fotografia nu este doar un hobby, poate fi si o metoda foarte buna de autovindecare, o terapie ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Asa este, ghirlandele luminoase iti pot schimba complet decorul dormitorului. Mi-am achizitionat 2 ...
“Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0