Acum o suta de ani, toate mancarurile erau organice, proaspete sau conservate natural prin metode stravechi. Toata mancarea era mancare. Acum, foarte putin teren Agricol este folosit pentru a creste fructe si legume, produse care ar trebui sa constituie 80% din dieta noastra. Suntem, in schimb, asaltati de mancare industrializata. Si cine poate sti cu adevarat ce se ascunde in ambalajele extrem de frumos colorate si cu mesaje atragatoare?!
Cand cartofii prajiti ajung sa contina peste 20 de ingrediente sau hamburgerul are doar foarte putina carne in el, cand adolescentii consuma, in medie, 34 de linguri de zahar pe zi, inseamna ca traim un cosmar alimentar. Cand este deja un gest revolutionar sa mananci mancare adevarata, suntem in pericol.

Poate ca cel mai bun sfat ar fi sa evitam alimentele care ne spun pe eticheta ca sunt sanatoase sau, si mai bine, sa evitam alimentele cu etichete cu totul.
In secolul al 21-lea, papilele gustative, creierul, procesele biochimice, hormonii si bucatariile ne-au fost deturnate de industria alimentara. Substantele folosite ne pacalesc papilele gustative si ne ofera momente de placere, dar organismul nostru nu stie sa scape de mizeria ingerata. Trebuie invatat si ajutat.
Procesarea chimica a dat nastere la tot felul de chimicale care dau dependenta, care ingrasa, care blocheaza metabolismul: vezi aspartanul, glutamatul (ascuns sub titulul de „arome naturale”) sau grasimile nesaturate (derivat din ulei vegetal, tratat chimic pentru a rezista in fata degradarii prin atacul bacteriilor, ceea ce face ca prajiturle sa reziste pe rafturi si ani intregi), ca sa mentionam doar cativa dintre principalii infractori.
Limba poate fi pacalita, iar creierul devine dependent de combinatie perfida de grasimi, zahar si sare, nu insa si procesele biochimice, rezultatul fiind obezitatea si bolile cronice.
In Statele Unite, 68% dintre cetateni sunt supraponderali, rata obezitatii a crescut de 13% (in 1960) la 36% si va ajunge la 42%. Unu din patru copii americani are pre-diabet sau diabet de tip 2.
Este timpul sa ne recucerim bucatariile! Nu ne luptam cu industria alimentara in general, ci cu propriile obiceiuri de a ne umple caruciorul de cumparaturi cu tampenii. Ma refer la miile de alegeri minore pe care le facem zilnic. Trebuie sa ne simplificam modul de a manca, caci organismul este menit sa consume mancare reala.
Sa alegem asadar legume, fructe, nuci, uleiuri sanatoase (de masline, de avocadi, de peste, de nuca de cocos), mici cantitati de cereale integrale si proteine animale din carne slaba de peste, animale crescute la ferma, oua ecologice.
Fara diete, fara numararea caloriilor, fara masurarea gramelor de grasime, carbohidrati sau proteine. Nimic din toate astea nu mai conteaza daca alegem mancare reala, vie. Daca alegem calitatea, restul se rezolva de la sine.
Cand ingeram mancare industrializata, plina de chimicale care dau dependenta si zaharuri, corpul vrea din ce in ce mai mult, cautand elemente nutritive in mancarea moarta, adica acolo unde nu exista asa ceva. Dupa ce trecem pe mancare adevarata, dependenta biologica este intrerupta, celulele incep sa se regenereze si sa ne vindece, dinspre interior spre exterior.
Toate efectele secundare sunt bune: slabire fara efort, scaderea tensiunii prea mari, a colesterolului, intensificarea activitatii cerebrale, alungarea depresiei si a boselii si infrumusetarea pielii, parului si unghiilor.
E MAI IMPORTANT CE SCOATEM DIN DIETA DECAT CE INTRODUCEM. Alimentele vii, condimentate cu cateva ingrediente minune, cum ar fi salvie, patrunjel, canepa, coriandru, nuca de cocos regleaza hormonii si intaresc functiunile a mii de retele proteice.
Cina este o intalnire cu doctorul. Ceea ce gasim la capatul furculitei este mai puternic decat orice am putea gasi pe fundul unui tub de medicamente.
Voi ce ziceti?
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
