Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultima dieta de care vei avea vreodata nevoie

Ultima dieta de care vei avea vreodata nevoie
De ce oare mai credem ca, desi ne agasam organismul cu mancaruri semipreparate, lipsite de nutrienti, vom fi sanatosi? Cum am ajuns oare sa credem ca toate chimicalele din industria alimentara pot inlocui hrana naturala?


Acum o suta de ani, toate mancarurile erau organice, proaspete sau conservate natural prin metode stravechi. Toata mancarea era mancare. Acum, foarte putin teren Agricol este folosit pentru a creste fructe si legume, produse care ar trebui sa constituie 80% din dieta noastra. Suntem, in schimb, asaltati de mancare industrializata. Si cine poate sti cu adevarat ce se ascunde in ambalajele extrem de frumos colorate si cu mesaje atragatoare?!
Cand cartofii prajiti ajung sa contina peste 20 de ingrediente sau hamburgerul are doar foarte putina carne in el, cand adolescentii consuma, in medie, 34 de linguri de zahar pe zi, inseamna ca traim un cosmar alimentar. Cand este deja un gest revolutionar sa mananci mancare adevarata, suntem in pericol.
Fara grasimi spun nutritionistii, asa ca orice cu "fara grasimi pe eticheta trebuie sa fie un lucru sanatos. Dar Cola nu are deloc grasimi si asta nu o afce un aliment sanatos. Ni se spune sa mancam cereale integrale, asa ca pungile cu cereale contin si urme din  acestea, pe langa mult, mult zahar, ceea ce nu le face insa o gustare sanatoasa.
Poate ca cel mai bun sfat ar fi sa evitam alimentele care ne spun pe eticheta ca sunt sanatoase sau, si mai bine, sa evitam alimentele cu etichete cu totul.
In secolul al 21-lea, papilele gustative, creierul, procesele biochimice, hormonii si bucatariile ne-au fost deturnate de industria alimentara. Substantele folosite ne pacalesc papilele gustative si ne ofera momente de placere, dar organismul nostru nu stie sa scape de mizeria ingerata. Trebuie invatat si ajutat.
Procesarea chimica a dat nastere la tot felul de chimicale care dau dependenta, care ingrasa, care blocheaza metabolismul: vezi aspartanul, glutamatul (ascuns sub titulul de „arome naturale”) sau grasimile nesaturate (derivat din ulei vegetal, tratat chimic pentru a rezista in fata degradarii prin atacul bacteriilor, ceea ce face ca prajiturle sa reziste pe rafturi si ani intregi), ca sa mentionam doar cativa dintre principalii infractori.
Limba poate fi pacalita, iar creierul devine dependent de combinatie perfida de grasimi, zahar si sare, nu insa si procesele biochimice, rezultatul fiind obezitatea si bolile cronice.
In Statele Unite, 68% dintre cetateni sunt supraponderali, rata obezitatii a crescut de 13% (in 1960) la 36% si va ajunge la 42%. Unu din patru copii americani are pre-diabet sau diabet de tip 2.
Este timpul sa ne recucerim bucatariile! Nu ne luptam cu industria alimentara in general, ci cu propriile obiceiuri de a ne umple caruciorul de cumparaturi cu tampenii. Ma refer la miile de alegeri minore pe care le facem zilnic. Trebuie sa ne simplificam modul de a manca, caci organismul este menit sa consume mancare reala. 
Sa alegem asadar legume, fructe, nuci, uleiuri sanatoase (de masline, de avocadi, de peste, de nuca de cocos), mici cantitati de cereale integrale si proteine animale din carne slaba de peste, animale crescute la ferma, oua ecologice.
Fara diete, fara numararea caloriilor, fara masurarea gramelor de grasime, carbohidrati sau proteine. Nimic din toate astea nu mai conteaza daca alegem mancare reala, vie. Daca alegem calitatea, restul se rezolva de la sine.
Cand ingeram mancare industrializata, plina de chimicale care dau dependenta si zaharuri, corpul vrea din ce in ce mai mult, cautand elemente nutritive in mancarea moarta, adica acolo unde nu exista asa ceva. Dupa ce trecem pe mancare adevarata, dependenta biologica este intrerupta, celulele incep sa se regenereze si sa ne vindece, dinspre interior spre exterior.
Toate efectele secundare sunt bune: slabire fara efort, scaderea tensiunii prea mari, a colesterolului, intensificarea activitatii cerebrale, alungarea depresiei si a boselii si infrumusetarea pielii, parului si unghiilor.
E MAI IMPORTANT CE SCOATEM DIN DIETA DECAT CE INTRODUCEM. Alimentele vii, condimentate cu cateva ingrediente minune, cum ar fi salvie, patrunjel, canepa, coriandru, nuca de cocos regleaza hormonii si intaresc functiunile a mii de retele proteice.
Cina este o intalnire cu doctorul. Ceea ce gasim la capatul furculitei este mai puternic decat orice am putea gasi pe fundul unui tub de medicamente. 
Voi ce ziceti?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mancare procesata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nutrienti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre chimicale

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0