Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 produse naturale foarte importante pentru sanatate

de Sunt Fericita la 2020-11-12
Top 5 produse naturale foarte importante pentru sanatate
O dieta echilibrata iti asigura o varietate de nutrienti esentiali si vitamine, pentru un organism sanatos, plin de energie si vitalitate. Cu cat mananci mai variat si mai natural, cu atat vei avea parte de mai putine episoade de imbolnavire, te vei bucura de un sistem imunitar mai puternic si, in general, vei avea energie sa faci zilnic tot ce ti-ai propus.


De aceea, este important sa afli in continuare care sunt cele mai sanatoase produse pe care este bine sa le incluzi in regimul tau alimentar si sa le consumi cat mai des.

1. Nucile, leguminoasele si cerealale

Aceste mici minuni ale naturii sunt pline de nutrienti, proteine si vitamine. Cu cat le incluzi mai des in meniurile tale, cu atat vei avea parte de toate beneficiile lor. Iata care sunt cele mai sanatoase produse de acest tip:

  • Migdale - o sursa foarte buna de magneziu, vitamina E, fier, calciu, fibre si riboflavine. Consumul regulat reduce colesterolul din sange.
  • Nuci braziliene - contin carbohidrati si proteine, vitamina B1, vitamina E, magneziu si zinc. In plus, sunt o sursa importanta de seleniu, care ajuta la mentinerea functiei glandei tiroide.
  • Linte - ofera fibre, magneziu si potasiu si este delicioasa in multe retete.
  • Fulgi de ovaz - o sursa importanta de fibre solubile care reduc colesterolul din sange si previn afectiunile cardiovasculare, dar si diabetul.
  • Germeni de grau - contin fibre, vitamina E, acid folic, tiamina, zinc, magneziu, fosfor si acizi grasi esentiali.


 

Adauga aceste alimente cat mai des in hrana ta. La poti gasi in magazinele naturiste sau online. Cauta produse Sano Vita din aceasta categorie si vei avea siguranta ca sunt proaspete si atent selectionate.

     2. Fructe si legume

Despre fructe si legume stii deja ce este absolut necesar sa le incorporezi in dieta. Iata care sunt cele mai sanatoase, care nu ar trebui sa-ti lipseasca niciodata.

  • Broccoli - contine vitamina C, calciu, potasiu, folat si fibre si previne bolile de inima, diabetul si chiar anumite forme de cancer.
  • Mere - un mar pe zi tine doctorul departe, pentru ca este o sursa excelenta de antioxidanti, care combat radicalii liberi.
  • Kale - aceste frunze verzi sunt pline de vitamina C si vitamina K.

     3. Avocado

Chiar daca este tot un fruct, are locul lui special in lista noastra, datorita nenumaratelor beneficii pentru sanatate. Fructul de avocado este o sursa importanta de vitamina B, vitmaina E si vitamina K. In plus, ofera fibre care ajuta digestia. Dar cel mai important beneficiu al fructului de avocado este ca reprezinta o sursa de grasimi bune, care ridica nivelul colesterolulul HDL din sange, curatandu-l astfel de colesterolul “rau”.

     4. Semintele de chia

Aceste seminte minune sunt pline de nutrienti si au foarte putine calorii. De aceea, sunt considerate un superaliment. Sunt o sursa importanta de fibre, proteine, grasimi, magneziu, mangan si fosfor, dar si zinc, postasiu si o parte din complexul de vitamine B. 

Datorita continutului mare de fibre si proteine, semintele de chia ajuta la scaderea in greutate, in timp ce antioxidantii din compozitia lor sustin functia sistemului imunitar. Studiile au mai aratat ca semintele de chia previn diabetul si bolile de inima si reduc inflamatia cronica din organism. Si pentru ca sunt foarte versatile, pot fi incluse usor in dieta: adauga-le la salate sau pune-le in iaurt, la micul dejun.

     5. Spirulina

Un alt superaliment, cu beneficii nenumarate pentru sanatate, spirulina este de fapt o alga verde. Contine vitaminele B1, B2, B3, fier, cupru, magneziu si potasiu si multi alti nutrienti importanti pentru organism. Are proprietati antiinflamatorii si antioxidante, sustine functia sistemului imunitar, regleaza colesterolul din sange, reduce hipertensiunea arteriala si previne afectiunile cardiovasculare. In plus, spirulina ofera energie, regleaza nivelul glicemiei si combate anemia. O poti consuma sub forma de tablete sau pudra, adaugata in shake-uri sau salate.

 

Atunci cand iti alcatuiesti regimul alimentar, tine cont cat mai mult de ingredientele care iti aduc beneficii multiple, cu putine calorii. Concentreaza-te mai mult pe produse naturale, fructe, legume, nuci si seminte si renunta, pe cat posibil, la alimentele procesate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.71 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0