Studiul efectuat de cercetatorii din cadrul unei companii din Singapore la Roswell Park Comprehensive Cancer Center din Buffalo, New York releva ca femeile pot ajunge la 150 de ani, in timp ce barbatii pot trai doar 120 de ani.
Cercetatorii au folosit modele matematice pentru acest studiu si au ajuns la concluzia ca dupa acest interval de varsta, de 120 - 150 de ani, organismul uman isi pierde complet abilitatea de a se reface dupa expunerea la factori de stres precum bolile sau accidentarile, iar rezultatul este invariabil decesul. Pe de alta parte, daca vor fi dezvoltate terapii pentru a extinde rezistenta organismului, oamenii ar putea trai mai mult si ar putea fi mai sanatosi, conform studiului.
Astfel de cercetari "se bazeaza pe date istorice si din prezent cu privire la populatiile de oameni. Sunt supozitii, dar sunt supozitii bazate pe date concrete", a declarat pentru Live Science Judith Campisi, profesor la Buck Institute for Research on Aging din Novato, California, care nu a fost implicata in noul studiu.
Cercetatorii au analizat volume mari de date din SUA, Marea Britanie si Rusia, ce au cuprins informatiile medicale anonime ale unui numar de peste 500.000 de persoane. Ei au utilizat date obtinute in urma unui simplu test de sange, disponibil pentru aproape toti subiectii cuprinsi in cercetare. Subiectii au repetat aceste teste de sange de cateva ori in cursul mai multor luni.
Cercetatorii au analizat doua rezultate obtinute in urma testelor de sange pentru trei grupuri de varsta diferite: raportul dintre doua tipuri diferite de globule albe, precum si variabila dimensiunii globulelor rosii. La fel cum parul unei persoane albeste mai mult pe masura ce inainteaza in varsta, aceste doua variabile se modifica pe masura ce imbatranim, sustine Dr. Marc J. Kahn, decanul Scolii de Medicina Kirk Kerkorian. Oamenii denumesc aceste variabile biomarkerii imbatranirii.
Dupa ce au realizat aceste teste de sange, cercetatorii au apelat la un model matematic pentru a determina asa-numitul "indicator dinamic al starii organismului" (DOSI) pentru fiecare persoana - in esenta un indicator al "varstei biologice" ce poate fi folosit pentru a evalua cat de rapid se poate reface o persoana expusa la un factor biologic de stres, cum ar fi o boala sau o accidentare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!