Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii rapide pentru durerile de burta

Remedii rapide pentru durerile de burta
Durerile de burta, fie ca este vorba de gaze, constipatie sau sindromul colonului iritabil, sunt probleme frecvente, mai ales in viata femeilor. Partea buna este ca toate aceste suferinte au remedii simple si rapide. Iata cateva remedii rapide pentru durerile de burta: plimbarile, presopunctura si acupunctura, ceaiurile si probioticele...


Plimbarile
Chiar daca miscarea fizica nu ti se pare o idee buna cand suferi de dureri de burta, mai gandeste-te o data. Plimbarile sau o iesire scurta de numai 10-15 minute ar putea face minuni, spune gastroenterologul Robynne Chutkan, fondatorul Digestive Center for Women in Chevy Chase, Maryland. Potrivit acestuia, intestinul are de suferit din cauza sedentarismului, acest fapt provocand crampe si constipatie.

Presopunctura
Stresul este o cauza comuna a durerilor de stomac, iar presopunctura si acupunctura pot ajuta pacientii sa scape de tensiune. Potrivit lui Chutkan, presopunctura si acupunctura duc la eliberarea endorfinelor in corp si astfel se creeaza o stare de bine. Pacientul poate aplica presiune, cu o usoara miscare circulara, pe abdomen, la o palma deasupra buricului.

Nu manca prea mult
Mancatul in exces duce la dureri de burta asa ca, atunci cand apare un disconfort, trebuie sa iei o pauza de la mesele copioase. "Daca va intindeti un muschi, luati o pauza de la miscare. Asa se intampla si cu stomacul", spune Chutkan. Acesta i-a sfatuit pe pacienti sa faca o cura de supe si sucuri, pentru o perioada, si sa se obisnuiasca apoi sa manance portii mai mici.

Probiotice
Probioticele sunt o raza de speranta pentru cei care sufera de sindromul colonului iritabil. Majoritatea celor care au aceasta afectiune, ce se manifesta prin constipatie, dureri abdominale sau diaree, sunt femei.

Beai ceai
O cana cu ceai cald de menta poate face minuni, caci ajuta muschii stomacului sa se relaxeze. In afara de ceai, un efect calmant au si uleiurile de menta, care au ajutat mai multe persoane care sufera de sindromul colonului iritabil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.9 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre presopunctura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sindromul colonului iritabil

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0