De ce online? Pentru ca este mult mai usor sa compari preturi si sa vezi cat mai multe produse intr-un timp scurt. O alegere potrivita este o alegere informata, asa ca mai bine aloci cateva zile pentru a gasi telefonul adecvat nevoilor tale. Iar daca nu te pricepi la detalii tehnice, cere ajutorul unui specialist: sigur ai in lista de Facebook un prieten care iti poate oferi cateva sfaturi practice.
Ai ales deja telefonul de care ai nevoie? Cauta pe mai multe site-uri si compara preturile: numai asa poti gasi cea mai buna oferta. Orice comerciant care vinde produse sau servicii online trebuie sa ofere mai multe informatii legate de caracteristicile si pretul produselor, perioada de valabilitate a ofertei, modalitatile de plata si livrare a produsului, procedura de solutionare a eventualelor reclamatii, termenul in care poti returna produsul si formularul tipizat de retragere din contractul online, durata contractului si existenta unei garantii legale. De obicei, toate aceste informatii se gasesc in sectiunile “Cum platesc?”, „Livrare” „Garantii” sau „Termeni si conditii”.
Informatiile gasite sunt satisfacatoare? Nu te grabi! Inainte de a plasa comanda, trebuie sa afli cateva lucuri si despre comerciant, cum ar fi denumirea comerciala, adresa postala, un numar de telefon, de fax, adresa de email, numarul de inmatriculare si codul de inregistrare fiscala. Daca gasesti toate aceste informatii in sectiunile „Contact”, „Mentiuni legale”, „Termeni si conditii” sau „Protectia datelor personale” inseamna ca vanzatorul este serios.
“Afla in ce stat isi are sediul principal profesionistul. Daca are sediul in afara UE, este posibil sa nu ai aceleasi drepturi, solutionarea unei eventuale probleme poate fi mai dificila, iar ECC-Net nu te mai poate ajuta. Nu te lua dupa terminatia site-ului. Aceasta indica statul unde este inregistrat acel site, nu statul unde este inregistrat comerciantul.
De exemplu, un site cu terminatia .ro poate apartine unui profesionist din Ungaria sau Polonia. Daca nu poti gasi informatii despre identitatea comerciantului pe site, poti utiliza WHOIS (terminatii .org, .com etc.), ROTLD (terminatii .ro), EURID (terminatii .eu) sau altele asemanatoare pentru a vedea de cine este inregistrat acel domeniu de internet”, a explicat Irina Chiritoiu, director ECC Romania.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.25
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!