Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Grecia ar putea reduce TVA de la 23% la 20%

Grecia ar putea reduce TVA de la 23% la 20%
Ministerul Finantelor de la Atena va incepe miercuri discutiile referitoare la un nou sistem de taxe, iar reducerea TVA cu trei puncte procentuale, la 20%, respectiv la 10% pentru unele produse cu regim special, este o posibilitate reala. In Romania, TVA este de 24%, iar in UE taxa este mai ridicata doar in Ungaria (27%), Suedia si Danemarca (ambele 25%).


Cele mai mari doua economii din zona euro, Germania si Franta au rate TVA de 19%, respectiv 19,6%. Romania a majorat TVA de la 19 la 24% in iulie 2010, parte a masurilor de austeritate luate in cadrul acordului de imprumut cu FMI si UE.

Ministerul de Finante de la Atena va analiza incepand de miercuri scaderea TVA pentru bunuri si servicii de la 23% la 20%, in timp ce rata redusa ar putea cobori de la 13% la 10%.

Scaderea TVA este doar una dintre reformele luate in calcul de Ministerul de Finante pentru noul sistem si va fi insotita de comasarea impozitlor pe proprietati, impozitarea terenurilor si restructurarea mecanismului de colectare de taxe.

"Trebuie sa gasim raspuns la 15-20 de intrebari majore", a declarat recent ministrul de Finante, Evangelos Venizelos.

Grecia a fost nevoita sa adopte masuri dure de austeritate dupa ce tara a primit un pachet de imprumuturi externe de 110 miliarde de eruo de la FMI si statele din zona euro, intrucat din cauza indatorarii extrem de mari nu s-a mai putut imprumuta de pe pietele financiare. Tarile din zona euro au anuntat anul trecut un al doilea pachet de ajutor extern de 130 miliarde de euro pentru Grecia, care include si reducerea datoriilor tarii catre creditorii privati cu circa 100 de miliarde de dolari. Datoriile totale ale Greciei se situeaza la aproximativ 350 miliarde de euro.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grecia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tva

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reducere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zona euro

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0