Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa-ti protejezi tableta: 5 metode eficiente

de Sunt Fericita la 2022-03-01
Cum sa-ti protejezi tableta: 5 metode eficiente
Tableta este un dispozitiv smart pe care multi dintre noi il folosim zi de zi, atat in scop profesional cat si recreativ. Mai nou, tableta a devenit si un instrument de invatare extrem de util copiilor care merg la scoala. Cu cat este utilizata mai frecvent, cu atat tableta este expusa unui risc mai mare de a se deteriora, iar pentru a evita o astfel de situatie ai la dispozitie catva metode simple si eficiente.


Foloseste o husa de protectie

Este recomandat ca atunci cand iti cumperi o tableta noua sa iei si o husa care sa i se potriveasca, pentru a fi protejata din primul moment. Poti gasi tablete pe Mobino.ro si tot de aici poti comanda si o serie de accesorii printre care si huse de protectie. In comparatie cu valoarea unei tablete, pretul unei huse este nesemnificativ, insa beneficiile sunt mari. Aceasta protejeaza tableta impotriva socurilor si zgarieturilor, facand-o totodata mai usor de utilizat datorita unui suport ce permite fixarea acesteia, astfel incat sa o poti folosi ca pe un ecran.  

Aplica o folie de protectie pe ecran

Chiar daca este protejata cu o husa, ecranul tabletei ramane vulnerabil in timpul utilizarii. Daca te gandesti ca acesta reprezinta si partea cea mai sensibila a tabletei, este evident faptul ca are si el nevoie de protectie. Din fericire, exista o solutie si in acest sens, reprezentata de folia de protectie. Aceasta este similara foliilor care se aplica pe telefon, doar ca dimensiunea este adaptata pentru ecranul tabletei. Folia protejeaza ecranul de praf, zgarieturi si umezeala absorbind totodata socurile si prevenind spargerea acestuia. De preferat ar fi ca folia sa fie comandata o data cu tableta si aplicata imediat, la fel ca in cazul husei.

Sterge carcasa si ecranul

Mai multe studii au dovedit ca ecranele telefoanelor inteligente si ale tabletelor au o incarcatura mare de germeni, iar acest lucru nu este de mirare, avand  in vedere ca sunt atinse de mii de ori pe zi. De asemenea, praful, grasimea de pe degete, formeaza  un strat de murdarie care nu este sanatos nici pentru utilizatori si nici pentru tableta.

De aceea, dispozitivul trebuie curatat o data la cateva zile, folosind o laveta moale inmuiata in putina apa cu detergent.  Tableta se scoate din husa si se sterge bine pe toate laturile, insistand asupra ecranului. Pentru o mai buna igiena poti folosi si putina solutie dezinfectanta cu care sa stergi ecranul dupa ce l-ai curatat.

Nu o expune la temperaturi extreme

Nu este deloc recomandat sa lasi tableta direct in bataia soarelui si nici pe caloriferul fierbinte sau langa soba ori cuptorul incins.  Expunerea prelungita la temperaturi ridicate poate afecta componentele interne ale dispozitivului, iar in cele mai multe cazuri, tableta este compromisa definitiv.

Nici temperatura foarte scazuta nu ii face bine, pentru ca aceasta scurteaza considerabil perioada de viata a bateriei. De asemenea si display-ul poate avea de suferit de pe urma frigului, iar inlocuirea acestuia presupune costuri destul de mari.

Curata memoria

Protectia tabletei nu se rezuma doar la componentele externe, fiind la fel de important sa te ocupi de continutul stocat in memoria interna. Pentru ca tableta sa functioneze la parametri optimi, trebuie sa dezinstalezi aplicatiile pe care nu le mai folosesti, intrucat acestea reduc din performantele dispozitivului. Cu cat memoria va fi mai incarcata cu atat tableta se va „misca” mai greu.

Este important ca si spatiul de stocare sa fie cat mai liber pentru a putea descarca noi date si a ajuta dispozitivul sa proceseze mai bine. De aceea este recomandat sa transferi pe alte dispozitive filmele, fotografiile, clipurile si alte fisiere pe care vrei sa le pastrezi, dupa care sa le stergi de pe tableta.

Daca vei lua in considerare aceste recomandari, tableta va fi in siguranta si astfel te vei putea folosi cat mai mult timp de ea. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tablete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0