Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli care iti afecteaza calitatea firului de par

de Camelia Diaconu la 2018-09-18
Greseli care iti afecteaza calitatea firului de par
Toate femeile isi doresc un par lung, sanatos si plin de stralucire, insa, din pacate, putine dintre ele se bucura de acest lucru. Factorii externi cu care parul intra in contact direct pot avea efecte negative la nivelul parului si multe dintre greselile pe care le facem zilnic pot duce la distrugerea parului. Iata care sunt acestea.


Greseli care iti afecteaza parul
 

Fiecare fir de par este acoperit de un strat protector numit cuticula. In momentul in care aceasta este deteriorata, atunci si parul isi pierde din stralucire si intensitate. Zilnic facem greseli care ne afecteaza calitatea firului de par, asa ca, iata la ce iti recomandam sa fii atenta!
 
Temperatura aparatelor. Fie ca vorbim despre foehnul care iti usuci parul sau despre placa cu care il indrepti, temperatura mult prea ridicata ii va dauna firului de par. Daca pe moment ai parte de o stralucire frumoasa, ei bine, pe termen lung, firul de par va fi intens afectat. Aparatele de styling pe care le folosesti des la o temperatura ridicata nu vor face altceva decat sa afecteze stratul exterior al firelor de par, lasandu-ti un par degradat si lipsit de stralucire. 
 
Samponul uscat. Chair daca este o solutie foarte buna pentru momentele in care nu ai timp sa te speli pe par, iar acesta s-a ingrasat, samponul uscat are si efecte negative. Din cauza pudrei fine pe care o contine samponul, firul de par este mult prea incarcat, iar capacitatea de a reflecta lumina este mult prea mica. Asa ca, parul nu iti va straluci, din contra, va fi lipsit de vitalitate.
 
Razele ultraviolete. Stim ca razele UV sunt extrem de periculoase pentru piele, ei bine, si pentru par sunt la fel.  Acestea pot estompa culoarea firului de par, pot deschide cuticula si evident se produce degradarea pigmentului parului. Soarele mult prea puternic lasa si un fir de par foarte uscat, cu un aspect mat deoarece apa din interiorul firelor de par se evapora.
 
Vopseaua de par. Chiar daca ai observat o stralucire aparte dupa ce ti-ai vospit parul, din pacate, efectul este doar de scurta durata. In timp ce il vopsesti, stratul exterior al pielii este deschis pentru a elimina pigmentul si ulterior inchis pentru a fixa noul pigment pe care il aduci. Totul se face cu ajutorul substantelor chimice pe care le contine vopseaua de par obisnuita. Aceste actiuni facute in mod repetat pot duce la pierderea stralucirii naturale, parul devenind mult mai poros. 
 
Dieta nepotrivita. Curele de slabire prea drastice duc la pierderea firelor de par. Pentru a te bucura de un par stralucitor este important sa ii oferi corpului tau cantitatea de vitamine, proteine, omega 3 si nutrienti de care are nevoie. Asigura-te ca introduci in dieta ta alimente precum peste gras, carne slaba produse lactate, seminte si grasimi sanatoase. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0