Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semne ca te indrepti spre divort

Semne ca te indrepti spre divort
Majoritatea cuplurilor ajung la divort pentru ca asteapta prea mult pentru a face ce trebuie pentru a-si salva casnicia. Daca nu incerci sa-ti rezolvi problemele maritale, il faci pe celalalt sa-si adune un munte de resentimente si o inima ranita, il faci pe partener sa se indeparteze de tine. Vezi mai jos cateva semne ca treci printr-o perioada dificila si ca poate ai asteptat prea mult pentru a interveni.


1. Te gandesti adeseori la cum ar fi viata ta fara partener 
Nu este neobisnuit sa te gandesti ce buna ar fi viata ta daca ati divorta. Li se intampla tuturor in vremuri de rastriste maritala. Nu este insa normal sa te gandesti tot timpul la asta. E semn ca te afli intr-o situatie dezagreabila si ca nu poti gasi o solutie. E semn ca trebuie sa mergeti la consiliere de cuplu, pana nu e prea tarziu. 
2. Relele casniciei depasesc frecventa bunelor 
Daca viata ta ti se pare mai mult rea decat buna, casnicia iti este in pericol iar tu ai nevoie de ajutor. Problemele se hranesc din lipsa de actiune. Lipsa unor pasi proactivi pentru a rezolva tensiunile duce la alte probleme si deci nu este deloc o supriza faptul ca balanta inclina inspre rau.
3. Tii secrete 
Ti se pare ca este imposibil sa-i spui celuilalt despre ce ti se intampla? Comunicarea este o modalitate excelenta pentru a te elibera de stres si pentru a construi o legatura de cuplu sanatoasa. Daca ti-e greu sa vorbesti cu el despre ceva, inseamna ca nu ai incredere in el, iar casnicia voastra este sortita esecului.
4. Mecanismele tale de aparare puse in actiune se traduc prin faptul ca te pregatesti pentru ce e mai rau 
Daca oricare dintre voi devine exagerat de defensiv, fara a-i pasa de ce simte celalalt, daca oricare dintre voi ii dispretuieste  punctele de vedere ale celuilalt, va aflati in punctul de risc maxim de divort. Cand se evita conflictul si se pun in actiune mecanisemele defensive, nu te indrepti spre o solutionare sanatoasa a conflictului. Este sarutul mortii aplicat casniciei.
5. Simti ca esti singura care incearca sa rezolve problemele 
Esti frustrata ca, de fiecare data cand incerci sa discuti cu partenerul despre problemele maritale, acesta se retrage? Poate ca ai incercat sa spui ca nu-ti mai pasa si ca te departezi de relatie. Nu este neobisnuit sa te retragi, daca simti ca celalalt evita sa se uite in ochii unor chestiuni care va privesc. In cele din urma, unul dintre voi se va inchide complet in fata relatiei si nu va mai fi interesat sa rezolve nimic.
6. Nu mai faceti sex 
Unul vrea, celalat, nu. Sau poate niciunul nu mai vrea. Indiferent de motiv, lipsa intimitatii si afectiunii duce la divort sau la o casnicie de convenienta. Una in care stai doar de dragul copiilor sau pentru ca ti-e teama de schimbare.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre divort

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casnicie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre secrete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comunicare

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0