Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carbohidrati: Cati carbohidrati se incadreaza intr-o dieta sanatoasa

Carbohidrati: Cati carbohidrati se incadreaza intr-o dieta sanatoasa
Carbohidratii nu sunt rai, unii sunt insa mai sanatosi decat altii. Au, in general, o reputatie proasta, mai ales cand vine vorba de castigul in greutate. Dar, datorita numeroaselor lor beneficii la nivelul sanatatii, carbohidratii trebuie sa aiba un loc bine stabilit in dieta ta. De fapt, organismul tau are nevoie de carbohidrati pentru a functiona corect. Dar unii carbohidrati pot fi mai buni decat altii.


Carbohidratii sunt un tip de macronutrient din multe tipuri de mancare si bauturi. Majoritatea carbohidratilor apar natural in alimentele pe baze de plante, cum ar fi cerealele. Producatorii din domeniul industriei alimentare adauga si ei carbohidrati in alimentele procesate, sub forma de amidon sau zahar adaugat.
Cel mai simplu carbohidrat este molecula de zahar, care se uneste cu inca una sau mai multe unitati de carbon, hidrogen si oxigen. Alti carbohidrati contin una sau trei unitati de carbon-hidrogen-oxigen.
Surse comune de carbohidrati care apar in mod natural:
- fructe
- legume
- lapte
- nuci
- cereale
- seminte
- leguminoase.
Indicele glicemicclasifica alimentele care contin carbohidrati conform potentialului lor de a creste glicemia. Multe alimente sanatoase, cum ar fi cerealele integrale, leguminoasele, legumele, fructele si produsele lactate degresate, au un indice glicemic mic. Dietele de slabire bazate pe indicele glicemic restrictioneaza alimentele cu indice glicemic mare, cum ar fi cartofii si porumbul. Exista insa beneficii si ale acestor alimente, asa ca nu este necesar sa le elimini din dieta.
Dar de cati carbohidrati ai nevoie? Acestia trebuie sa acopere 45-65% din consumul zilnic de calorii. Asa ca, daca ai o limita de 2.000 de calorii, intre 900-1.300 calorii trebuie sa vina din carbohidrati. Ceea ce inseamna intre 225 si 325 de grame de carbohidrati pe zi.
Cat despre alimentele ambalate, poti descoperi continutul de carbohidrati citind eticheta. Fii atenta la carbohidratii din amidon, fibre, alcool si zahar. Poate vei gasi o lista separata a totalului de fibre, fibre solubile si zahar. 
Organismul tau foloseste carbohidratii ca principala sursa de combustibil. Zaharul si amidonul sunt descompuse in zaharuri simple in timpul digestiei. Sunt apoi absorbiti in fluxul sangvin, unde sunt cunoscuti sub numele de glucoza. De aici, glucoza intra in celulele corpului cu ajutroul insulinei. O parte din aceasta glucoza este folosita de organism pentru energie, alimentand toate activitatile, fie ca este voba de jogging sau de respirat. Glucoza in plus este stocata in ficat, muschi si alte celule pentru utilizare ulterioara sau este convertita in grasime.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei


Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbohidrati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indice glicemic

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016