Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Ce rol au grasimile in alimentatie: explicatia nutritionistului

Ce rol au grasimile in alimentatie: explicatia nutritionistului
Ce rol au grasimile in alimentatie: explicatia nutritionistului

Cand vine vorba de grasimi, majoritatea persoanelor se gandesc automat la carne grasa, kilograme in exces si boli de inima. Cu toate acestea, este important de stiut ca exista grasimi sanatoase care ne pot ajuta sa slabim. Acestea se regasesc in avocado, nuci si seminte, ulei de masline, nuca de cocos si peste. Asadar, aceste alimente protejeaza inima si sunt benefice pentru dezvoltarea neurologica.


Exista patru tipuri principale de grasimi:

- mononesaturate;
- polinesaturate;
- trans;
- saturate.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Primele doua sunt considerate a fi sanatoase, benefice pentru organism, iar celelalte fac parte din categoria celor nesanatoase, deoarece favorizeaza dezvoltarea de boli si cresterea in greutate.

Cei mai mari dusmani ai grasimilor sunt oxidarea si incalzirea. Cu cat grasimile sunt mai putin procesate sau incalzite, cu atat isi mentin mai bine proprietatile.

Nutritionistul Mihaela Bilic explica pe pagina sa de Facebook importanta grasimilor in alimentatia noastra:

"Proteinele sunt caramizile din care este construit corpul nostru, insa de grasimi depinde buna lui functionare, uleiurile sunt lubrifiantul care face ca un motor sa fie performant, sa dea randament maxim. Transmiterea impulsurilor nervoase, sinteza de hormoni, schimburile de substante intre celule, absortia de vitamine sau simpla protectie mecanica a inimii sau rinichilor se realizeaza cu ajutorul grasimilor.

O parte din grasime o aducem din alimentatie si o parte o fabrica organismul, sau mai bine zis ficatul. Exista multe tipuri de lipide, toate formate din lanturi de acizi grasi. Cum se combina intre ei nu trebuie sa ne preocupe, singura noastra grija este sa aducem prin alimentatie cele 3 grupe de acizi grasi esentiali omega 3, 6 si 9. Se numesc esentiali pentru ca nu pot fi sintetizati in organism, iar fara ei este compromisa intreaga functionare a corpului. Inchipuiti-va ce ar insemna sa ne lipseasca din alfabet literele A, E si O, ne-ar fi imposibil sa mai vorbim sau sa mai scriem. Cam asa e si cu acizii grasi esentiali, sunt vitali pentru sanatate. Pestele de orice fel, seminte, nuci, alune sau alte fructe oleaginoase, masline si avocado sunt toate bogate in omega.

Si un mic secret: consumati grasimile cat mai putin prelucrate termic, cat mai aproape de forma in care le-a lasat natura. Caldura nu le face bine iar contactul cu aerul le oxideaza, le rancezeste. Prin incalzire la temperaturi mari lanturile de acizi grasi se denatureaza, asa cum se strica lana la contactul cu apa. Ati vazut ce pateste un pluover de lana bagat la spalat? E distrus! Similar patesc si grasimile cand sunt tratate termic.

Fiti blanzi, delicati si atenti cu grasimea din farfurie, sa fie putina si rece, sau doar un pic incalzita: uleiuri presate la rece, oleaginoase si seminte consumate crude si peste gatit la abur sau la cuptor, nu prajit. (...).”

Foto: pixabay.com




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mihaela bilic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre omega 3

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Spune-ne opinia ta despre "Ce rol au grasimile in alimentatie: explicatia nutritionistului"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


4 - 1 =

Cele mai citite articole

Poate nu stiai ca kiwi se afla in fruntea clasamentului, alaturi de alte fructe, atunci cand vine ...
Toate persoanele trec prin unele momente in care se simt triste.
Toamna este anotimpul ideal pentru a sta treaz ore in sir cuibarit in casa pentru a citi povesti ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0