Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infertilitate - lucruri despre care nu se vorbeste atat de usor

de Sunt Fericita la 2018-11-01
Infertilitate - lucruri despre care nu se vorbeste atat de usor
Infertilitatea este tradusa prin incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, dupa un proces de 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Este o problema cu care, din pacate, aproximativ 15% dintre cuplurile din Romania se confrunta si despre care nu se vorbeste atat de mult pe cat ar trebui. Ne-am propus sa iti dezvaluim cateva dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui sa le stii despre infertilitate.


Perioada sarcinii este de departe una dintre cele mai frumoase si mai importante din viata unui cuplu. Insa, in momentul in care conceperea bebelusului este imposibila, multe dintre visurile tinerilor se spulbera, fara sa stie ca exista solutii favorabile pentru ei in acest sens. Iata ce lucruri trebuie sa stii despre infertilitatea in randul femeilor.
 
Infertilitatea poate aparea la orice varsta. Motivul pentru care aparea infertilitatea nu este unul bine cunoscut tocmai din acest motiv, femeile se pot confrunta cu aceasta problema chiar si intre 25 si 30 de ani. Infertilitatea se poate instala in corpul unei femei, insa nu este o regula clara sa ramana pentru totdeauna. Exista tratamente specializate care pot ajuta in aceste sens.
 
Tratamentul este costisitor din punct de vedere financiar. Daca te gandesti ca intretinerea si cresterea unui copil este scumpa trebuie sa stii ca tratamentele necesare pentru a ramane insarcinata pot ajunge si la 5.000 de euro, in functie de nevoie. Preturile cresc in functie de tara in care mergi sa faci tratamente pentru fertilizare, pot ajunge si la suma de 20.000 de euro.
 
Terapia cu hormoni te afecteaza. In momentul in care incerci sa tratezi infertilitatea, terapia cu hormoni iti afecteaza in totalitatea starea psihica si starea emotionala. Tratamentele de fertilizare te pot face sa te simti insarcinata, oferindu-ti starile tipice din sarcina, insa in realitate nu esti cu adevarat insarcinata.
 
Nu trebuie sa iti invinuiesti partenerul. Dupa ce afli diagnosticul este posibil sa ai tendinta de furie asupra partenerului, dar si sa te simti vinovata pentru ca tu nu poti concepe un copil. Problema trebuie infruntata de ambii parteneri, fara sa dati vina pe unul dintre voi, incercand sa fiti alaturi unul de celalalt si sa va oferiti tot sprijinul de care aveti nevoie.
 
Cauta un medic potrivit. Perioada din-nainte de a ramane insarcinata este una plina in care va trebui sa mergi la mai multe controale medicale. Cel mai important este sa iti gasesti un medic specialist care sa te ajute sa scapi de tensiunea si stresul pe care l-ai acumulat si care sa gaseasca cea mai buna solutie pentru a trata afectiunea.
 
Infertilitatea iti consuma energia. Controalele saptamanale, analizele de sange, dar si programarile dese la doctor te vor face sa te simti slabita si fara energie pentru alte activitati. Faptul ca trece timpul si nu reusesti sa ramai insarcinata poate fi un factor major de stres la nivelul psihicului, asa ca cel mai bine este sa te gandesti ca nu esti niciodata singura si esti sustinuta de catre partener.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0