Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviu cu creatoarea de moda Roxana Chiroiu - Dona Kyros

Interviu cu creatoarea de moda Roxana Chiroiu - Dona Kyros
Exemple stralucite de creatori de moda avem si noi, in Romania. De data aceasta, un interviu cu creatoarea de moda Roxana Mihaela Chiroiu, de la Dona Kyros - povestea unui vis devenit realitate, de la confectionarea hainelor pentru papusi, in copilarie, pana la crearea unor modele deosebite...


1. SuntFericita.ro: Cum a inceput totul?
Chiroiu Roxana, Dona Kyros: Povestea incepe cu multi ani in urma, intr-o camaruta langa Parcul Obor, cu 3 fete, 3 masini de cusut si cu siguranta ca voi infaptui ceea ce am stiut in adancul sufletului dintotdeauna: ca voi face haine care sa aiba cautare si succes.

2. SuntFericita.ro: De cand aveti pasiunea pentru haine/moda/fashion?
Chiroiu Roxana, Dona Kyros: Cu pasiunea asta m-am nascut. Atunci cand eram foarte mica faceam haine pentru papusi: modele complicate, paltoane cu guler si mansete de blana, cordoane sofisticate si brose facute din nasturi. Toata copilaria m-am jucat cu o papusa gen Barbie, pentru ca proportiile ei erau asemanatoare cu cele ale corpului uman. Nu aveam masina de cusut si puneam o ata lunga, care mereu se incurca, iar bunica mea, croitoreasa fiind, radea de mine si imi spunea ca este ata lunga este pentru croitorii lenesi. Apoi, cand eram in clasa a 6-a, am primit cadou de la parinti o masina de cusut care a fost o piatra de hotar in viata mea de atunci. Am inceput sa-mi fac haine de dimineata pana seara. Eram foarte fericita ca puteam sa transpun in practica toate ideile si visele mele.

3. SuntFericita.ro: Care au fost pasii pe care i-ati facut in afacerea dumneavoastra, pana ati ajuns aici?
Chiroiu Roxana, Dona Kyros: Facultatea a urmat natural: Industrie Usoara -Textile. Dupa care primul post a fost la Apaca, pe atunci Academia Confectiilor din Romania, unde am invatat mecanismele si mentalitatea greilor din industria usoara. In scurt timp am considerat ca sunt pregatita sa-mi deschid propria firma si timp indelungat am produs si vandut cu succes milioane de bucati - haine de serie.

Dupa atata experienta acumulata in domeniu a venit firesc dorinta de a-mi cunoaste clientele, de a purta discutii incantatoare care sa aiba ca rezultat o rochie pe comanda, potrivita personalitatii fiecareia. Asa au aparut  intalnirile de socializare intre prietene care au loc in fiecare sambata la showroom-ul nostru si unde, degajat si confortabil, probam tinute si accesorii in armonie cu dispozitia fiecareia. Prietenele care vin la aceste intalniri revin cu placere cat de des pot pentru a se simti rasfatate si nu in ultimul rand manechin pentru o zi.

4. SuntFericita.ro:  De unde va inspirati atunci cand faceti o nou colectie?
Chiroiu Roxana, Dona Kyros: In general, inspiratia se bazeaza pe sentimentele si dorintele mele interioare. De exemplu, dupa o iarna grea cu atata zapada, am nevoie de multa culoare si bucurie. Nu intamplator colectia din primavara aceasta se numeste Colors by Dona Kyros.

5. SuntFericita.ro: Ce inseamna DonaKyros?
Chiroiu Roxana: Dona Kyros inseamna doamna Kyros. De ce Kyros? Pentru ca bunicii sotului meu erau greci si se numeau Kyros. Iar eu am devenit Chiroiu prin romanizarea numelui.

6. SuntFericita.ro:  Stiu ca ati facut ateliere de moda pentru copii, ce i-ati invatat? De asemenea, sa ne dati detalii despre locatie, data si unde se pot inscrie alti participanti.
Chiroiu Roxana, Dona Kyros: Acesta este ultimul meu proiect de suflet. Se numeste Curs de design vestimentar pentru copii si s-a nascut din interesul fetitelor mele gemene pentru moda. Fetele mele, cand au un moment liber, creeaza tot felul de modele si sunt atrase de orice informatie din domeniul modei. Astfel, m-am gandit sa ofer tuturor copiilor cu preocupari similare posibilitatea de a afla secretele hainelor. Cursul este tinut de o buna prietena de a mea, artistul plastic Mariana Cimpeanu care preda elemente de culoare, forma, istoria costumului si schita siluetei umane, astfel incat, la finalul cursului, fiecare cursant sa aiba o mapa cu creatiile sale. Marea bucurie a copiilor este atunci cand isi vad transpusa creatia din schita in realitate, transformare care are loc in atelierul Dona Kyros. Finalul cursului este prezentarea de moda in care fiecare cursant defileaza cu propria creatie. Cursul are loc in incinta atelierului nostru de creatie. Pentru imagini, informatii si inscrieri, accesati facebook.com/dona.kyros, www.donakyros.ro.

7. SuntFericita.ro: Cum va impartiti viata personala cu cea profesionala?
Chiroiu Roxana: Trebuie sa va marturisesc: sunt o norocoasa , nu-mi este greu sa impart viata profesinala cu cea personala datorita sotului meu care imi este alaturi atat in business cat si in familie.

8. SuntFericita.ro: Cine poarta DonaKyros?
Chiroiu Roxana: Femeia contemporana si, de ce nu, independenta, care isi doreste libertate de miscare la birou, lejeritate si sexappeal, care este sigura pe ea si emana distinctie oriunde s-ar afla.

9. SuntFericita.ro: De ce va e mai teama: de succes sau de esec?
Chiroiu Roxana: Nu imi e teama nici de succes, nici de esec.  Sunt doua situatii exteme din care, cu credinta in Dumnezeu, putem iesi intariti.

10. SuntFericita.ro: Ce ne puteti spune despre noua colectie, cea de primavara 2012?
Chiroiu Roxana, Dona Kyros: Un singur cuvant: culoare... de care avem toti nevoie atat in suflete cat si in jurul nostru.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.78 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dona

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre moda

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0