Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Poti refuza vaccinul anti-Covid? Raspunsul Guvernului

de Sunt Fericita la 2020-12-02
Poti refuza vaccinul anti-Covid? Raspunsul Guvernului
Guvernul Romaniei a organizat o platforma care lamureste intrebarile cele mai arzatoare cu privire la vaccinul anti-Covid.


Executivul arata ca vaccinarea impotriva COVID-19 este importanta pentru ca reduce riscul de imbolnavire si riscul de a dezvolta o forma severa de boala. Vaccinarea este un instrument important pentru a opri raspandirea pandemiei, scadea supraincarcarea unitatilor sanitare, permitand, astfel, redeschiderea unitatilor sanitare pentru pacientii non-COVID. Astfel, vor fi create conditiile pentru redeschiderea activitatilor socio-economice si inlesnirea liberei circulatii.
 
Conform Strategiei pentru vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania, vaccinarea se va realiza in etape, respectand grupele populationale. Pentru etapa I, vaccinarea se va organiza la locul de munca si prin centrele de vaccinare fixe si mobile, iar pentru etapele II si III vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicina de familie, centre drive-through.
 
Centrele mobile de vaccinare sunt centre de vaccinare/caravane mobile organizate in diferite etape ale procesului de vaccinare. Organizarea si amenajarea  acestor centre mobile de vaccinare se vor face, atunci cand este necesar, pentru a facilita accesul la vaccinare al persoanelor ce deservesc activitati esentiale, al persoanelor aflate in centre rezidentiale si medico-sociale si, dupa caz, al persoanelor din randul populatiei generale pentru care accesul la vaccinare este limitat. Organizarea si amenajarea centrelor mobile de vaccinare se vor face cu respectarea tuturor normelor de siguranta si a normelor igienico-sanitare, pentru a facilita accesul persoanelor la vaccinare, a eficientiza procesul de vaccinare, a evita supraaglomerarea sau sacrificarea dozelor de vaccin.
 
Vaccinarea este gratuita. Conform strategiei pentru vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania vaccinarea este gratuita.
 
"Administrarea unui vaccin impotriva COVID-19 reprezinta unul dintre instrumentele critice pentru limitarea efectelor pandemiei, alaturi de celelalte instrumente: respectarea restrictiilor si a masurilor igienico-sanitare (purtarea mastii, spalatul pe maini si distantarea fizica)", explica Guvernul.
 
Poti refuza sa te vaccinezi. Conform strategiei pentru vaccinarea impotriva COVID-19 in Romania vaccinarea este voluntara si ne-obligatorie.
 
Conform strategiei nationale de vaccinare impotriva COVID-19, persoanele aflate in evidenta cu boli cronice, indiferent de varsta, sunt prioritare in vederea vaccinarii, luandu-se in consideratie indicatiile si contraindicatiile vaccinurilor utilizate.
 
Comisia Europeana a aprobat mai multe contracte pentru mai multe vaccinuri. Ultimul in acest sens, cel cu Moderna, extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmeaza sa fie produse in Europa, incluzand contractele semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer si contractul aprobat cu CureVac. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul ca Europa este bine pregatita pentru vaccinare, de indata ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure si eficace. Statele membre pot decide si sa doneze vaccinul unor tari cu venituri medii si inferioare sau sa il redirectioneze catre alte tari europene.
 
Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Ma bucur foarte mult sa anunt acordul incheiat astazi cu societatea Moderna de a achizitiona pana la 160 de milioane de doze din viitorul lor vaccin. Acesta este cel de-al saselea contract incheiat de noi cu un producator de vaccinuri si in prezent lucram la un nou contract. Am instituit unul dintre cele mai cuprinzatoare portofolii de vaccinuri impotriva COVID-19 din lume, oferindu-le europenilor accesul la cele mai promitatoare vaccinuri actualmente in curs de dezvoltare. Un vaccin sigur si eficace ne poate ajuta sa punem capat pandemiei si sa revenim treptat la o viata normala."

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vaccin

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre covid

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre anti-covid

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre guvern

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0