Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Iubeste-ti copilul pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce face

Iubeste-ti copilul pentru ceea ce este, nu pentru ceea ce face
Ai creat, fara sa vrei, un mediu familial in care modul in care se poarta copilul, actiunile pe care le face sunt mai importante decat ceea ce este el? Uneori, pentru ca ne dorim ce-i mai bun pentru copilul nostru, avem asteptari nerealiste. Astfel, copilul poate ajunge sa creada ca nu face fata, ca, indiferent cat se straduieste, nu va fi suficient de bun pentru noi.


Conditionarea dragostei in functie de performanta.
Dragostea este alunecoasa in acest caz sau ramane complet neexprimata. Dragostea depinde de performanta. Cand copiii nu primesc aprobare si apreciere in privinta a ceea ce sunt, le este mai greu sa devina adulti puternici si increzatori. In schimb, umbla mereu dupa validarea externa pe care nu au primit-o niciodata acasa.
Transformarea greselilor in defecte fatale.
Copilul ajunge sa creada ca a gresi nu intra in plan, in loc sa inteleaga ca trebuie sa invete din greseli, ca parte normala a experientei umane. Copilul are nevoie de complimente din partea noastra atunci cand s-a descurcat bine intr-o situatie. Nu-l mai cicali spunandu-i ca ar fi fost si mai bine daca... Cand va creste, va conditiona fericirea de succes si, totusi, paradoxal, chiar cand are succes nu va fi fericit.
Folosesti critica pe post de motivatie.
Este si mai grav cand parintii recurg la critica si la jigniri, intr-un efort prost inteles de a-i motiva pe copii. Esti lenes, esti ragzaiat, esti gras. Copulul incepe sa creada ca este sursa problemelor in familie. Copilul ajunge sa fie gol sufleteste, distant, avand nevoie sa primeasca aprobare din partea celorlalto, in loc sa aiba incredere in cine este si ce poate face. Nu-si poate exprima eficient sentimentele si opiniile ceea ce-i provoaca singuratate si izolare.
Creste-ti copilul apreciind ceea ce este el.
Scopul nostru ca parinti este sa-l apreciem pe el ca om, si nu ca executant. Vrem sa fie onest, bland si responsabil, sociabil, o persoana care se bucura de realizarile sale. Sa fie consecvent, sa inteleaga si sa accepte ca uneori esecul este inevitabil. Da-i de stire ca, atunci cand va gresi, tu vei fi acolo, sa-l asculti si sa-l ajuti. Nu presupune ca stie ca-l iubesti. Spune-i si spune-i-o des. Permite-i copilului sa se schimbe, sa progreseze si sa creasca, nu sa adune greutatea trecutului in el.
Copilul tau va deveni exact ceea ce il ajuti tu sa devina!
Da, tu, ca parinte, decizi in cea mai mare masura ce va ajunge si cum se va descurca copilul tau! Tu decizi daca el va fi sau nu prosper! Si asta deoarece acum, cand este mic, faci un lucru esential: il inveti cum sa gandeasca!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre esec

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0