Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa nu le spui niciodata copiilor tai

de Sunt Fericita la 2021-03-17
Ce sa nu le spui niciodata copiilor tai
Sunt o multime de cuvinte ori fraze care, chiar daca sunt spuse la nervi ori in mod involuntar, pot avea efecte negative in dezvoltarea psihologica a copiilor nostri. Iata care sunt frazele pe care niciodata nu ar trebui sa i le spui unui copil!


Mintea unui copil este cu mult mai fragila decat mintea unui adult. El se dezvolta mult mai greu atat din punct de vedere fizic, cat si mental, iar echilibrul sau este intr-o continua dezvoltare. Din acest motiv, sunt o serie de cuvinte ori fraze care ii pot afecta emotional pe copii, iar efectul poate sa persiste pana la varsta maturitatii si chiar si dupa acest prag. Iata ce sa nu ii spui niciodata copilului!

 
„Nu te mai smiorcai atat. Esti prea sensibil/a”. Copiii se nasc cu un sistem nervos mult mai sensibil si vulnerabil, asa ca ei reactioneaza cu emotie la orice ii inconjoara. Sunt firi sensibile pana ajung sa inteleaga si sa cunoasca viata, iar daca vei incerca sa le elimini aceasta sensibilitate nu vei reusi sa ii faci mai puternici, ba din contra. Pe masura ce ii vei spune copilului ca este prea plangacios, sensibil si emotiv, el va inceta sa isi mai arate sentimentele in fata oamenilor din jor deoarece va considera ca senimentele nu conteaza. 
Psihologii recomanda parintilor sa isi asculte mereu copiii si sa le inteleaga si accepte nevoile, chiar daca nu intotdeauna par rationale.

 
„N-ai ce sa faci, asta-i viata”. Copiii, atunci cand traiesc o drama ori sunt necajiti dintr-un anumit punct de vedere, primul pas pe care il fac este sa le spuna parintilor. Daca acestia le vor raspune „asta este, mergi mai departe, asta-i viata”, nu vor face altceva decat sa ii forteze pe viitor sa nu isi mai exprime trairile. Astfel ca, pe viitor, copiii vor deveni frustrati, se vor simti vinovati si confuzi si nu vor mai stii sa faca dinferenta intre lucrurile bune si mai putin bune. 

 
„Faci asta pentru ca asa spun eu”. Nu este un raspuns care sa il invete pe copil care este diferenta reala intre ce vrea el si ce se poate intampla de fapt. El este obligat sa inteleaga ori sa accepte un lucru doar pt ca i-ai spus, dar nu va intelege care este adevaratul motiv, iar asta va duce pe termen lung  la o serie de frustrari si sentimente de infrangere personala. Explica-i fiecare raspuns intr-un mod logic si rational. In felul acesta, copilul va intelege ca parintele ii vrea binele si ca il invata cum sa actioneze pentru a fi intotdeauna bine.

 
„Nu mai vorbi. Taci din gura. Una dintre expresiile dureroase pentru copil este sa ii spui sa taca din gura. El o va primi ca pe o insulta si se va simti vinovat ca a deranjat. Daca intr-adevar ai nevoie de liniste ori copilul trebuie sa faca liniste pentru ca este intr-un loc public, cel mai bine explica-i de ce trebuie sa faca liniste si spune-i cum trebuie sa se comporte.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0