Desi, probabil, citesti tot felul de carti si articole pe aceasta tema, sa stii ca cele mai pretioase sfaturi pot fi rezumate in sapte trucuri eficiente...
1. Iubeste-ti copilul neconditionat.
Asa cum am spus mai devreme, fiecare copil are diferente de personalitate specifice. Asta inseamna ca tu vei favoriza una sau alta. Invata sa iubesti fiecare „ciudatenie” a copilului, desi trebuie sa fii rapida in corectarea comportamentelor gresite. Daca trebuie sa corectezi ceva la el, anunta-l ca o faci pentru ca il iubesti si ca il vei iubi in continuare, indiferent de ce greseli va face in viitor.
2. Incearca sa fii flexibila si adapteaza-ti stilul de parenting cand este necesar.
Desi exista multe stiluri de parenting, tu trebuie sa ti-l croiesti pe al tau in functie de personalitatea copiilor tai. Unii copii raspund mai bine la severitate, dar altii vor deveni rebeli. Parintii care sunt prea relaxati, isi pot vedea copiii luand-o pe drumuri periculoase, cum ar fi exces de droguri, sex, tocmai pentru ca este prea putina supraveghere parentala. Pe langa personalitate, trebuie sa iei in calcul si etapele de dezvoltare. Copiii care se dezvolta mai lent, emotional vorbind, au nevoie de mai multa implicare.
3. Ofera-i copilului timp si atentie doare pentru el.
Unul sau ambii parinti lucreaza. Mai rau, se poate ca amandoi sa aduca rapoaret de completat si acasa. Rezerva-ti insa serile si week-end-urile doar pentru copii. Ajuta-i laa teme si sa-si urmeze hobby-urile.
Si mai important, vor exista momente cand copilul are o problema si va avea nevoie de sfaturi. Daca te abordeaza, uita de tot si asculta-l. Te va iubi si mai mult.
4. Comunica limpede cu copilul.
Este foarte important sa fii desteapta cand comunici cu copilul. Nu-i da prea multe explicatii complicate. Fii directa si simpla, pentru ca el sa inteleaga ce spui. Daca ii corectezi un comportament gresit, explica-i in termeni simpli ce a facut si de ce nu ar trebui sa repete gestul.
5. Fii un model bun.
Copiii observa o multime de lucruri ce se intampla in jurul lor. Mai ales ce fac parintii pe care ii imita. Daca nu vrei sa invete ceva rau de la tine, straduieste-te sa fii un bun model. Controleaza ce spui si ce faci cand esti cu ei. Fii respectuoasa, onesta, blanda, toleranta si rabdatoare. Nu te mania in fata lor.
6. Dezvolta-i respectul de sine.
Exista parinti care au asteptari mari de la copiii lor. Daca acestia esueaza, ii critica sau, mai rau, ii pedepsesc. Aceasta este o cale sigura spre a demola increderea de sine a copilului tau. Constientizeaza care ii sunt limitele. Nu-l pedepsi pentru lucruri care-i depasesc abilitatile.
7. Apreciaza mereu ce face copilul bine.
Nimic nu poate incuraja un copil mai mult decat sa fie laudat de parinti. Daca te roaga sa-l lasi sa te ajute in gospodarie, lauda-l pentru ce treaba buna a facut.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 2.5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!