SuntFericita cauta meniu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce este bun spanacul?

de Alina Negrutiu la 2014-05-06
La ce este bun spanacul?
Se crede despre spanac ca este originar din Persia. A ajuns cumva in Nepal si, prin secolul al saptelea, si in China, unde se chema "verdeturi persane". Maurii sunt cei care l-au introdus in Spania in secolul al 11-lea. Nicio alta leguma nu a castigat faima de care s-a bucurat spanacul, mai ales in anii 1960, datorita personajului animat Popeye. Adesea in van, parintii isi incurajeaza copiii sa-si manance spanacul pentru a creste mari si puternici. Si nu se insala prea tare...


Cu putine grasimi si chiar si mai putin colesterol, spanacul este bogat in niacina si zinc, dar si in proteine, fibre, vitamina A, C, E si K, tiamina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru si mangan. Cu alte cuvinte, este incarcat de lucruri bune pentru fiecare parte a corpului tau!
Nenumaratii flavonoizi din spanac actioneaza ca antioxidanti pentru a preveni oxidarea colesterolului si a proteja organismul de radicalii liberi, mai ales in colon. Acidul folic din spanac este bun pentru sanatatea sistemului cardiovascular si magneziul ajuta la coborarea tensiunii arteriale. Studiile au aratat ca spanacul ajuta la mentinerea unei viguroase functii cerebrale, a memoriei si claritatii mentale.
Pentru a retine continutul de fier in timp ce gatesti (putin!), adauga suc de lamaie sau otet.
Reteta sanatoasa: Piure de spanac
Ingrediente:
- 200 ml lapte crud integral
- 60 ml de apa
- 2 catei de usturoi de marime medie
- 1 lingura de unt
- ½ linguri de arorut
- 1 kg de spanac fiert la abur
- 60 g de Parmezan ras
- ¼ linguri de nucsoara
- sare de masa si piper proaspat macinat.
Procedura:
1. Intr-o tigaie de marime medie, amesteca laptele, apa si usturoiul. Incalzeste usor pana incep sa iasa aburi. Lasa acoperit 10 minute, pentru ca usturoiul sa se inmoaie.
2. Topeste untul intr-o alta tigaie medie, la foc mediu.
3. Adauga arorutul si apoi amestecul fiebinte si amesteca pana devine omogen. Pune spanacul si gateste pana se ingroasa sosul si spanacule ste inmuiat, dar inca verde. Cam sase minute cu totul.
4. Pune si branza si asezoneaza cu nucsoara, sare si piper. Serveste imediat.
Reteta este pentru patru portii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Cele mai citite articole

De multe ori ne trezim tarziu, suntem pe graba si nu apucam sa mancam un mic dejun sanatos, care sa ...
Grasimea de pe abdomen este inamicul numarul unu al siluetei. Toate femeile isi doresc sa scape ...
Stilul vestimentar iti poate evidentia foarte usor trasaturile, mai ales daca este ales corect, cu ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016