Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

La ce este bun spanacul?

de Alina Negrutiu la 2014-05-06
La ce este bun spanacul?
Se crede despre spanac ca este originar din Persia. A ajuns cumva in Nepal si, prin secolul al saptelea, si in China, unde se chema "verdeturi persane". Maurii sunt cei care l-au introdus in Spania in secolul al 11-lea. Nicio alta leguma nu a castigat faima de care s-a bucurat spanacul, mai ales in anii 1960, datorita personajului animat Popeye. Adesea in van, parintii isi incurajeaza copiii sa-si manance spanacul pentru a creste mari si puternici. Si nu se insala prea tare...


Cu putine grasimi si chiar si mai putin colesterol, spanacul este bogat in niacina si zinc, dar si in proteine, fibre, vitamina A, C, E si K, tiamina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru si mangan. Cu alte cuvinte, este incarcat de lucruri bune pentru fiecare parte a corpului tau!
Nenumaratii flavonoizi din spanac actioneaza ca antioxidanti pentru a preveni oxidarea colesterolului si a proteja organismul de radicalii liberi, mai ales in colon. Acidul folic din spanac este bun pentru sanatatea sistemului cardiovascular si magneziul ajuta la coborarea tensiunii arteriale. Studiile au aratat ca spanacul ajuta la mentinerea unei viguroase functii cerebrale, a memoriei si claritatii mentale.
Pentru a retine continutul de fier in timp ce gatesti (putin!), adauga suc de lamaie sau otet.
Reteta sanatoasa: Piure de spanac
Ingrediente:
- 200 ml lapte crud integral
- 60 ml de apa
- 2 catei de usturoi de marime medie
- 1 lingura de unt
- ½ linguri de arorut
- 1 kg de spanac fiert la abur
- 60 g de Parmezan ras
- ¼ linguri de nucsoara
- sare de masa si piper proaspat macinat.
Procedura:
1. Intr-o tigaie de marime medie, amesteca laptele, apa si usturoiul. Incalzeste usor pana incep sa iasa aburi. Lasa acoperit 10 minute, pentru ca usturoiul sa se inmoaie.
2. Topeste untul intr-o alta tigaie medie, la foc mediu.
3. Adauga arorutul si apoi amestecul fiebinte si amesteca pana devine omogen. Pune spanacul si gateste pana se ingroasa sosul si spanacule ste inmuiat, dar inca verde. Cam sase minute cu totul.
4. Pune si branza si asezoneaza cu nucsoara, sare si piper. Serveste imediat.
Reteta este pentru patru portii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.42 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0