Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!

de SuntFericita.ro la 2014-07-31
Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!
Spanacul este unul dintre cele mai sanatoase alimente din intreaga lume, alaturi de brocoli, andive, avocado, mazare, varza si multe alte legume si fructe verzi.




Iata cum puteti folosi spanac in fiecare zi, sub diverse forme de retete culinare simple, sanatoase, usor de preparat si extrem de gustoase:


1. Salata de spanac, rucola si sos rosu de lamaie

Aveti nevoie de cateva frunze de spanac, o mana de rucola, jumatate de sfecla rosie, o lamaie si doua linguri de ulei de masline.
Se rup frunzele de spanac, se amesteca cu rucola si apoi se adauga sosul rosu de lamaie. Lamaie se stoarce, se amesteca zeama rezultata cu uleiul de masine si cu sfecla data pe razatoare.


2. Supa crema de legume cu spanac.
Aveti nevoie de un morcov, jumatate de telina, o mana de mazare, un cartof si cateva frunze de spanac proaspat sau chiar congelate.
Legumele se maruntesc, se fierb maxim 30 de minute la foc mediu. Cand sunt gata, se lasa la racit si apoi se dau la blender. In supa crema rezultata se adauga cateva cuburi de spanac congelat sau cateva frunze de spanac tocate marunt.
Asta este tot, o supa genial de sanatoasa, usor de realizat, pe care o putem servi si ca supa de dieta.


3. Budinca de spanac. Iata inca o reteta culinara cu spanac, pe care o putem prepara cat ai bate din palme.
Ai nevoie de 200 de grame de paste, 300 de grame de spanac, 200 de grame de branza, 3 oua de gaina si 2 linguri de ulei de masline.
In mod intuitiv, vom fierbe pastele in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, le lasam la racit si apoi le amestecam cu ouale batute, cu branza data pe razatoare si cu uleiul de masline.

Totul se adauga intr-un vas yenna si se da la cuptor la foc mediu. Cand budinca devine aurie si prinde pojghita, se poate scoate din cuptor si se poate servi cu un pahar de vin rose.

Sa aveti pofta!

sursa foto: www.care2.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salata de spanac

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016