Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lamentatia unui narcisist

de Petru Scraba la 2014-05-08
Lamentatia unui narcisist
Iata un comentariu din tabara cealalta. am o tulburare de comportament narcisist si tocmai am pierdut ceva foarte important. Copiii mei, adulti de-acum, s-au distantat de mine. Sotia mea a depus actele de divort. Da, am stricat totul. Din fericire, doar 1% din populatie are TCN. As fi vrut doar sa nu intru in aceasta categorie...


Credeti ca am facut asta inadins? Poate vedea un orb? Nu. Nu am facut asa ceva. Cei care au o astfel de tulburare au niste trasaturi oribile. Ii tratam urat pe ceilalti. Credem ca suntem regi. Ne-am autointitulat „eroi” si ceilalti au devenit „invinsi”. Facem multe greseli fata de altii. Unii dintre noi i-am ranit pe cei dragi fizic, dar toti i-am ranit emotional. 
Suntem actori, dar nu noi singuri am scris intreg scenariul. Cand eram tineri, atat ca varsta, cat si ca stadiu de dezvoltare a TCN, ni s-a dat ghidul de comportare cu capitole incomplete si cu reguli imperfecte. 
Ghidul nostru nu are capitole la Cuvintele pot rani, Onestitatea este cea mai buna politica, Cei care inseala nu castiga, Lupta dreapta, Limite personale si asa mai departe. Nu noi am scris varianta initiala: familiile, profesorii, „prietenii”, mediul in care am crescut sunt „vinovati”. Iar noi am accentuat ce era rau cu idei si ganduri prost directionate. Si am completat sectiunile privind castigul.
Tu, care m-ai vazut mergand in directia gresita, nu ai facut mai nimic sa ma opresti. Ai fost prietenul meu, parintele meu, profesorul meu, preotul meu. Ai fost aproape de mine.
Dar nu m-ai tinut dupa ore sa vorbesti cu mine. Nu m-ai invatat ce inseamna munca in echipa. Nu m-ai speriat de moarte ca apoi sa ma calmezi. Nu mi-ai editat cartea.
Nu, „Nu este problema mea!”, „Este treaba altcuiva”, „Nu te ingrijora, este doar o faza”. Nu, nu este! Cand mi-ai ignorat sau mi-ai recompensat comportamentul, ne-ai intensificat firea. 
Cat despre mine, mi-as fi dorit sa desfac toate relele. Nu m-am insurat cu o sfanta, dar a fost mai buna decat mine. Are propriile probleme carora trebuie sa le faca fata. Stiu ca eu i-am accentuat nefericirile. Actiunile mele si comportamentul meu au ranit-o. Viata noastra a fost plina de manie si certuri. Oamenii care au fost casatoriti vreme de 33 de ani trec prin vremuri bune si vremuri rele. Eu, oricum, am fost setat sa fiu „castigator”.
Nu pot sa dau vina pe nimeni pentru ceea ce am facut. Si, totusi, ma gandesc cat de diferita ar fi fost viata mea daca cineva cumva m-ar fi ajutat cand eram un pusti. La 59 de ani, nu sunt multumit de cum mi-a decurs viata. Sunt infricosat si de viitor, pentru ca nu pot sa ma dau jos din trenul asta. 
 
Billy Eddy merge de doi ani la terapie pentru aceasta tulburare. Sursa: Psychologytoday.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre narcisist

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vina

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0