Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei ca lumea sa te placa?

Vrei ca lumea sa te placa?
De cate ori ai vrut sa cunosti pe cineva, dar ai fost convinsa ca nu te va placea nimeni? Sau ti-ai dorit sa te alaturi unui grup de persoane relaxate, langa care insa nu-ti vedeai locul? Ti-ai imaginat vreodata ca esti unul dintre cei care-si fac prieteni asa cum respira? Genul de persoana care se poate aseza langa cineva si par aapoi a se cunoaste de-o vesnicie, desi abia s-au cunoscut?


Este mai usor decat crezi.
1. Foloseste comunicare non-verbala pozitiva.
Cea mai mare parte a comunicarii nu are loc cu ajutorul cuvintelor, ci al trupului, tonului vocii, chiar si viteza cu care vorbim conteaza. De fapt, cand limbajul trupului si cuvintele rostite se bat cap in cap, oamenii din juru tau nu se simt confortabil si vor sa plece din preajma ta. Desi cuvintele pot fi pozitive, limbajul trupului va fi incongruent cu ceea ce spui si ii frustreaza pe cei din jur. 
Asa ca prima solutie este sa nu stai fata in fata cu cineva, mai ales cu femeile, caci atitudinea ta va parea intimidanta. Mai bine pozitioneaza-te intr-un unghi oarecare, caci vei parea mai prietenoasa. 
Fii apoi atenta la cum iti tii capul. Daca iti dai doar un pic capul pe spate, transmiti mesajul sa te uiti de sus la interlocutor, ca esti aroganta si dispretuitoare. Daca iti lasi barbia in jos, transmiti mesajul ca esti mai usor abordabila, ca iti placi interlocutorul. Similar, daca iti apleci capul intr-o parte, devii prietenoasa in ochii celuilalt.
In al treilea rand, vorbeste mai lent. Poate fi semnul unei firi extrovertite sau al faptului ca iti functioneaza creierul mai repede ca gura. Numai ca oamenii cu care vorbesti se simt de parca i-ai pune la colt. E ca si cum ar avea in fata un comis voiajor ce incearca sa-i convinga de ceva anume. Instinctiv, nu ai incredere in el. Daca vorbesti mai calm, ceea ce vei spune pare mai important.
2. Fa-i sa vorbeasca despre ei.
Adevarul gol-golut: cu totii suntem narcisisti intr-o anumita masura. Ne place sa credem ca suntem fascinanti. Uita-te numai la postarile de pe Facebook si vei vedea cum ne documentam fiecare secunda a vietii. Jucam in fata unei audiente, chiar daca aceasta este formata din fostii colegi de liceu cu care ne-am imprietenit doare pentru a vedea daca au sau nu pe cineva.
Crezi sau nu, exista un motiv bine intemeiat pentru aceasta preocupare de sine excesiva: reiese ca ne simtim bine daca vorbimd espre noi insine. Oamenii de stiinta au descoperit ca vorbitul despre propria persoana activeaza centrii placerii din creier care sunt asociati cu mancarea si banii. Pe scurt, noi suntem subiectele favorite de discutie, pentru ca ne simtim tare bine. Si, din moment ce acest lucru se potriveste perfect cu teoria atractiei, daca ii faci pe oameni sa vorbeasca despre ei insisi este o modalitate excelenta sa-i faci sa te placa.
Problema este ca trebuie sa mentii echilibru, caci nu este bine nici sa-i lasi sa domine conversatia. Daca nu asculti activ, ii faci sa se intrebe unde au gresit. Pune intrebari din cand in cand. 
3. Cere ajutor.
Unul dintre cele mai utile instrumente din trusa unui bun comunicator este acela de a cere opinii si sfaturi despre subiecte cat se poate de diferite, de la prietenul gelos, la titluri de cantece din anii ’80. In acest fel atrag imediat atentia celorlalti, pentru ca adoram sa oferim sfaturi.
Ideea este ca, odata ce le cerem ajutorul, ii facem si sa se „incalzeasca”, sa devina mai receptivi in fata noastra.
Oamenii nu inteleg prea bine de ce simt ceea ce simt. Credem ca actiunile noastre se bazeaza pe sentimente si credinte. Nu ne place de cineva, deci nu avem nicio treaba cu acea persoana. Dar mult mai adesea se intampla exact opusul. Comportamentul ne contureaza credintele. Pare ca detinem controlul. 
Ce am spus pana acum poarta denumirea de efectul Benjamin Franklin, dupa legendara tehnica a lui Franklin de a-si transforma dusmanii in prieteni apropiati. Le cerea o favoare, de obicei imprumutul unei carti din biblioteca lor. Urma sa inapoieze cartea cu un bilet de multumire si, data urmatoare cand se intalneau, atitudinea rivalului se schimba atat de tare, incat deveneau si ramaneau prieteni.
In termeni stiintifici se cheama disonanta cognitiva: tensiunea dintre atitudinea omului („Nu-mi place de Ben Franklin”) si faptul ca tocmai i-a facut o favoare celui pe care nu-l place. Creierului nu-i place tensiunea. Preferam sa avem iluzia ca sunt consecventi ideologic. Si, din moment ce nu putem schimba comportamentul, pentru ca nu avem masina timpului la indemana, se schimba atitudinea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatie

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0