Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patru pasi pentru a dezarmorsa conflictele in familie

Patru pasi pentru a dezarmorsa conflictele in familie
Cand trebuie lamurit un conflict grav, devine foarte important un anumit detaliu: nu alerga ca un nebun prin jur si, de asemenea, impiedica-ti copiii sa fuga pur si simplu.



Asezati-va in cerc, cel mai bine in jurul unei mese. Apoi abordeaza subiectul exact conform urmatorilor pasi:

_ Defineste problema. Fiecare isi exprima nevoile in mesaje la persoana intai: „Pe mine ma enerveaza cand nu termini ce ai in farfurie, dar ciugulesti dulciuri intre mese“. „Mi se pare total nedrept ca eu primesc mai putini bani de buzunar decat prietenul meu Andrei.“ Cei ce asculta vor pune intrebari in mod activ, pentru a intelege mai bine problema. Asigura-te ca nu a fost uitat nici un detaliu.

_ Cauta solutii. Faceti impreuna o sesiune de brainstorming. Noteaza-ti toate solutiile care va vin in minte tie si copiilor tai, indiferent daca par sau nu realizabile. Totul este permis: scurtarea timpului pentru masa de pranz sau anularea mesei, stabilirea in comun a meniului, fructe in loc de dulciuri intre mese, introducerea de gustari la ora dupa-amiezii... Cea mai importanta regula la brainstorming este ca, pentru inceput, nici una din idei nu va fi evaluata.

_ Evalueaza solutiile. Analizeaza solutiile care ti se par realizabile. Fii atenta si la reactiile nonverbale ale copilului tau, pentru a vedea daca accepta solutia. Apoi hotarati-va impreuna pentru o solutie, pe care o pot accepta toti. Cea mai buna solutie fiind aceea la care toti trebuie sa cedeze un pic. Discutati toate detaliile solutiei, pentru ca fiecare s-o inteleaga cum trebuie. Pastreaza in scris solutia aleasa.

_ Planifica realizarea. Hotarati impreuna cine trebuie sa faca, ce si pana cand. Pune concluziile intr-o forma tip contract, ca sa poata fi verificate. Afiseaza rezultatul intr-un punct bine vizibil pentru toti, de exemplu, pe frigider. Stabiliti o data la care veti hotari impreuna daca a functionat compromisul gasit. Daca va fi nevoie, veti gasi atunci o noua solutie. Efectul secundar pozitiv al acestei strategii este realizarea unui fel de curs de baza in probleme de democratie. In timp, „cuvintele de autoritate“ ale parintilor vor avea la fel de putine sanse ca si permanenta impotrivire muta a copiilor, care „nu-si mai aduc aminte“ de intelegerile facute. Acum ele vor sta negru pe alb pe frigider.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sfaturi utile

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre familie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre conflict

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copiii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0