Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt principalii pasi in slabirea sanatoasa?

de Sunt Fericita la 2022-02-09
Care sunt principalii pasi in slabirea sanatoasa?
Slabirea in timpul iernii este mai dificila. Daca vrei sa slabesti, si mai ales daca vrei sa slabesti sanatos, intrebarea: Ce pot sa fac in acest sens? se “invarte” in mintea multora dintre noi, ca un titirez pana simtim ca ne ameteste:


Ce pot sa manac? Sa mai mananc?
Sa merg la sala, sau sa fac sport acasa .. sa alerg?
Cum sa scap de grasimea acumulata?
Si, mai ales ce sa fac sa nu se depuna din nou, dupa ce am incheiat un program de slabire?

De ce este mai dificila slabirea in timpul iernii?

Sunt cateva motive intemeiate pe care trebuie sa le avem in vedere:

  • Imediat dupa terminarea sarbatorilor de iarna si inceperea noului an se activeaza in mintea noastra alarma: Ne-am relaxat in privinta disciplinei alimentare, ne-am rasfatat cu toate bunatatile care ne-au fost oferite, am pus cateva kilograme in plus, trebuie date jos ! 
  • Fiind anotimpul rece, suntem tentati sa mancam alimente mai bogate in calorii: mai multe alimente care contin grasime, carbohidrati simpli - produse de patiserie, paste, pizza, sau mai multe dulciuri. 
  • In acest anotimp, oferta de legume si fructe este mai putin diversificata, asta deoarece trebuie sa ne multumim cu ceea ce se gaseste in supermarket. Unde legumele si fructele oferite au cam acelasi gust, adica fad si ne-atragator. 
  • Facem mai putina miscare 
  • Bem mai putina apa. 

Cu toate acestea, in aceasta perioada este cea mai puternica dorinta si motivatia de a da jos kilograme. Deci, iti propun sa ne calmam si sa gasim impreuna cateva idei, pentru ca programul de slabire propus sa aiba sens si sa nu fie o dieta de slabire ci o schimbare a conceptului de alimentatie si introducerea unui stil de viata sanatos.

Cum dau jos kilograme in timpul iernii?

Nu este stiinta rachetelor ! Totul se rezuma la asumarea responsabilitatii cu privire la greutatea personala si la deciziile luate. Slabirea nu depinde de instructorul de la sala, nici de “pastila minune” care imi permite sa mananc ce doresc, cat doresc si atunci cand doresc. Nu exista asa ceva. 

Slabirea se bazeaza pe:

  • o motivatie puternica, 
  • pregatire mentala, 
  • un program nou de alimentatie 
  • disciplina
  • perseverenta pana la obtinerea rezultatelor dorite. 

“Daca vrei sa traiesti mai mult, sa pari mai tanar si sa fii mai sanatos, mai fericit si mai inteligent, este esential sa-ti controlezi alimentatia” 

Dr. Daniel G. Amen 

1. SUPRAVEGHEAZA INDICELE DE MASA CORPORALA - IMC este un raport intre greutatea exprimata in kg si inaltimea la patrat exprimata in metri. De exemplu daca ai o greutate de 70 kg si inaltimea de 1,68 m. 

            IMC = 70/ 1,68 x 1,68 = 24,8 

Cum interpretezi rezultatele:

  • IMC NORMAL se incadreaza intre 18,5 - 24,9 
  • IMC SUPRAPONDERAL se incadreaza intre 35 - 29,9 
  • IMC care marcheaza OBEZITATE este peste 30    

2. SUPRAVEGHEAZA RAPORTUL TALIE - INALTIME - dupa parerea unor specialisti, acesta pare se fie un indicator mai precis decat IMC. Cum se calculeaza: se face un raport intre circumferinta taliei si inaltime. 

Daca ai o inaltime de 174 cm si circumerinta taliei este 81 cm, 

Raportul T-H = 81/174 = 0,465

Rezultatul este bun daca este mai mic de 0,5. Deci,  0,467 este un rezultat bun in exemplul nostru. 

Daca raportul este 0,7 - 0,8 -0,9 … inseamna ca se ajunge la o circumferinta a taliei aproape egala cu inaltimea. Ceea ce este incadrat in factori de risc. Grasimea din abdomen, asociata cu o circumferinta mare a taliei, este activa din punct de vedere metabolic, si este periculoasa. In testul adipos, corpul depoziteaza toxine si forteaza producerea a diversi hormoni care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii. Cum ar fi: diabetul, hipertensiunea, colesterolul marit, si diverse alte inflamatii si boli inflamatorii. 

3. INCLUDE CELE 5 PORTII DE LEGUME SI FRUCTE/ZI - prin portie se inteleg un fruct ( mar, portocala, mandarina) sau o leguma (o rosie, un ardeu) 

4. NU UITA SA BEI APA - atat cat cere corpul tau. Iar daca a uitat sa ceara apa, invata-l din nou. 

5. ORELE DE SOMN SUNT IMPORTANTE - iti recomand sa-ti faci un program de somn de calitate de 7-8 in fiecare noapte. Sunt mai multe sanse sa reusesti asta daca in spatiul de dormit nu au acces dispozitive cu rol de perturbare: TV, telefon mobil, sau alte dispozitive cu acces la internet. Ziua se incheie intr-un mod mai putin stresant daca ne detasam de toate acestea si alegem, de exemplu, o carte placuta de citit.

6. NU RENUNTA LA MISCARE IN NICI UN ANOTIMP - miscarea, sub orice forma, este ajutorul nostru nepretuit in mentinerea unei greutati optime. Fie ca este vorba de sala, inot, dans sau plimbare in aer liber. Miscarea ne oxigeneaza creierul, ne mentine mobilitatea articulatiilor, contribuie la arderea caloriilor si la eliminarea toxinelor. Miscarea ne da sanatate si ne prelungeste viata !

7. ADOPTA MENTALITATEA - MAI PUTIN ESTE MAI BINE ! - si cand spun asta ma refer la marimea portiilor de mancare. Incearca sa mananci la interval de trei ore (masa sau gustare) si incearca sa mananci mai putin. Opreste-te inainte de a te simti satul sau … plin.

Cum este posibil asta ? 

  • Nu sari peste orele de masa. Chiar daca ai un program haotic, asigura-te ca ai macar o gustare disponibila. 
  • Alege farfurii sau recipiente de dimensiuni mai mici si redimensioneaza portiile de mancare. 
  • Nu confunda setea cu foamea. Sunt persoane care spun ca uita sa bea apa, dar acestea niciodata nu uita sa manace ! Daca ai servit masa sau o gustare, in urmatoarele 3 ore, tot ceea ce vei servi va fi apa. Cu generozitate, pana la urmatoarea masa.

8. INCEPE ACEASTA SCHIMBARE CU UN PROGRAM DE DETOXIFIERE CORECT -  Clean9 este programul care te ajuta sa renunti la obiceiurile gresite si sa-ti formezi obiceiuri noi, in beneficiul tau si al sanatatii tale.


Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0