Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masti cosmetice naturale pentru ten gras

Masti cosmetice naturale pentru ten gras
Pentru ca o masca sa aiba un efect binefacator, trebuie sa fie potrivita tipului de ten si sa fie aplicata pe un obraz perfect curat. Curatirea se efectueaza cu o crema demachianta sau cu lapte demachiant. Iata ce masti cosmetice poti prepara la tine acasa din ingrediente naturale!


Momentul cel mai potrivit pentru aplicarea unei masti cosmetice este seara, inainte de culcare. Daca dorim ca pielea sa absoarba ca mai mult din substantele folosite pentru prepararea mastii, putem aplica peste aceasta o compresa umezita cu infuzii de plante corespunzatoare tipului de ten. Infuziile din plante sunt usor de preparat; peste apa in fierbere se adauga planta, se acopera si se ia de pe foc. Se lasa aproximativ 15 minute dupa care se filtreaza.
Infuziile de musetel, tei, nalba, laptuca au actiune calmanta, decongestionanta; sunt destinate tenurilor uscate, iritate. Pentru tenul uscat, gasiti aici 4 masti cosmetice hidratante!
Infuziile de cimbru, patlagina, levantica, albastrele au actiune astringenta si se folosesc in cazurile tenurilor grase cu pori dilatati.
Mastile cosmetice pentru tenul gras trebuie sa aiba in special actiune absorbanta, astringenta.
Masti cosmetice cu albus de ou pentru ten gras
Cea mai obisnuita masca pentru ten gras este cea din albus de ou batut spuma la care se adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. Aceasta masca poate fi folosita atunci cand dorim ca ridurile sa fie cat mai putin vizibile.
Mai puteti amesteca un albus de ou cu 2 linguri de zeama de lamaie sau zeama de portocala si cu 2 linguri de apa. Apoi se adauga o lingura de glicerina sau caolin pana la obtinerea unei pastei moi.
Albusul batut spuma se mai poate amesteca cu o lingura de suc de capsuni, o lingura de lapte proaspat si un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.
Masti cosmetice pe baza de caolin pentru ten gras
Caolinul are o larga intrebuintare la prepararea mastilor destinate oricarui tip de ten, datorita calitatilor sale emoliente si calmante, cat si datorita faptului ca impreuna cu apa formeaza o pasta uniforma care se intinde cu usurinta. Caolinul se amesteca cu orice suc de fructe sau infuzie din plante pana se obtine o pasta moale.
Sau mai puteti amesteca suc de rosii (indicat tenurilor seboreice cu puncte negre) cu o lingura de glicerina si caolin.
Masti cosmetice cu drojdie de bere pentru ten gras
O masca recomandata pentru tenul gras cu porii dilatati este masca de drojdie de bere care se prepara amestecand 25-30 g drojdie de bere cu putina apa calduta sau infuzie din flori de musetel.
Se zdrobeste bine o jumatate de banana, la care se adauga o lingurita de miere, se omogenizeaza si se aplica pe piele.
Aceasta masti cosmetice se pot aplica la 2-3 zile timp de cateva saptamani. Este bine sa ramanem cu masca pe fata 15-20 de minute, dupa care o indepartam cu apa calduta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masti cosmetice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten gras

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masti cosmetice naturale

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0