Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfaturi esentiale pentru o demachiere corecta

Sfaturi esentiale pentru o demachiere corecta
Femeile arata un mare interes pentru machiere, dar si un mare dezinteres pentru demachiere. Mare greseala pentru ca, daca un machiaj bun te face frumoasa pentru o seara, o demachiere gresita iti ruineaza frumusetea pentru o viata. In fiecare seara, tenul trebuie curatat cu ajutorul unui demachiant.


Stergi tenul de sus in jos, cu miscari circulare, apoi demachiezi ochii si, la urma, buzele si gatul.
Dupa demachiere foloseste o lotiune tonica. Rolul acestei lotiuni este de a tonifia pielea, de a reface pelicula hidrolipidica de la suprafata ei si de a o pregati pentru crema. Pentru cele trei tipuri de ten (sensibil, normal, gras) exista in comert trei tipuri de demachiant cu lotiuni tonice aferente.
Tine cont ca pentru tenul gras se folosesc lotiuni astringente, si nu tonice. Toate femeile vor sa aiba un ten stralucitor, iar statistici recente au aratat ca ele nu-si ingrijesc zilnic tenul.
Pentru a afla ce ten ai, iata ce trebuie sa faci:
- dupa ce te-ai demachiat si fata este perfect curatata, iei o foita de pergament pe care o treci peste frunte, nas si pometi. Daca pe foita se vede grasime, tenul tau are tendinta spre gras. Daca foita ramane curata, tenul tau este spre uscat;
- uita-te pe pometi. Daca porii sunt inchisi si fata nu luceste deloc, atunci ai un ten uscat. Daca tenul este cu tendinta spre gras, porii sunt deschisi si fata luceste. Indiferent de ce ten ai, adica uscat, normal, gras, zona T-ului (frunte, nas, barbie) este normal sa luceasca un pic si asta pentru ca secretia de sebum in aceste zone este ceva mai accentuata.
Cand tenul e foarte uscat... Porii de pe toata suprafata fetei sunt inchisj, iar pielea nu luceste nici macar in zona T-ului. Un ten uscat este predispus mult mai devreme la ridare decat un ten gras. Trebuie sa mai stii ca tenul uscat este fie deshidratat, adica uscat din lipsa de apa, fie ten alipic (fara grasime). In acest caz, secretia de sebum este foarte redusa.
Pentru tenul deshidratat insista pe creme hidratante, iar in cazul tenului foarte, foarte uscat (alipic) foloseste creme hranitoare (grase). Un ten uscat nu este predispus la aparitia punctelor negre, la comedoame. Porii sunt inchisi si praful patrunde mai greu. Un ten normal spre gras poate sa nu fie acneic, dar poate sa aiba puncte negre, comedoane, tocmai pentru ca porii sunt deschisi, iar praful si impuritatile patrund foarte usor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten gras

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ten uscat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre demachiere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lotiune tonica

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0