Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 remedii naturale pentru un par sanatos si plin de vitalitate

de Viorica Ghinea la 2017-01-31
5 remedii naturale pentru un par sanatos si plin de vitalitate
Vantul, frigul si aerul uscat deterioreaza firul de par, asadar, in sezonul rece, are nevoie de o ingrijire speciala pentru a deveni puternic, plin de vitalitate si stralucire. De asemenea, folosirea sampoanelor si a balsamurilor din comert, care au in compozitie diverse chimicale dar si a foehn-ului pot sa afecteze sanatatea parulului tau. Hair-stylistii spun ca cele mai bune produse pentru ingrijirea parului sunt uleiurile naturale.


Parul degradat are nevoie de ingrijire in sezonul rece. Acizii grasi, vitaminele, antioxidantii din componenta uleiurilor naturale previn iritatiile scalpului, matreata si caderea parului. Hidratarea firului de par este foarte importanta in anotimpul rece, astfel ca trebuie sa folosesti tratamente de par pentru regenerare. Sa nu uitam de parul vopsit, care are nevoie de masti cosmetice pentru a nu isi pierde stralucirea si culoarea.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos, bogat in vitamine, minerale, antioxidanti si acizi grasi sanatosi nu trebuie sa lipseasca din rutina de ingrijire a oricarei femei. Hidrateaza in profunzime parul, dar si scalpul, prevenind aparitia matretii sau a dermatitei seboreice, precum si caderea parului. Nu este de mirare ca a fost folosit, de secole, nu doar in bucatarie, ci si ca ajutor in cosmetica.

Ulei de argan

In cazul in care ai parul uscat, degradat si varfuri despicate, uleiul de argan este un remediu naturist excelent pentru aceasta problema. Bogat in vitamina E si omega 6 protejeaza foliculii, regleaza nivelul de sebum si imbunatateste aspectul parului.
Uleiul de argan 100% organic de la ProfiHairShop.ro previne despicarea firelor de par, confera un aspect matasos si un luciu intens. Se absorbe instantaneu in firul de par, fara a-l incarca.

Mai mult, datorita proprietatilor antibacteriene si antiinflamatoare, ne ajuta sa pastram scalpul curat si sanatos. Acest ulei de par reprezinta una dintre cele mai bune surse de substante nutritive esentiale pentru sanatatea firelor de par, iar printre alte beneficii se numara prevenirea incalcirii acestora,  reducerea riscului aparitiei matretii, a mancarimilor sau a iritatiilor pielii capului.

Ulei de jojoba

Uleiul de jojoba este o alegere ideala in cazul in care ai nevoie de un tratament pentru par deteriorat, fragil, cu varfuri despicate. Este un produs cosmetic natural, foarte eficient pentru parul aspru, cu tendinta de rupere. Asigura o actiune atat antioxidanta cat si fortifianta, pentru un par sanatos si plin de vitalitate.

Ulei de migdale

Un alt tratament pentru par care face minuni este uleiul de migdale. Acesta hidrateaza, intareste si ingrijeste firul de par, indeparteaza matreata si lupta impotriva caderii parului. Cele mai multe dintre aceste benficii se datoreaza continutului de nutrienti, care au efecte antifungice, antibacteriene si antiinflamatorii, dar si vitaminei E, care are actiune antioxidanta.

Ulei de ricin

Daca parul tau este foarte uscat si fragil, uleiul de ricin este un alt tratament pe care te poti baza. Stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului, hraneste parul si ii reda aspectul moale in cazul in care este uscat si deshidratat. Uleiul de ricin este, de asemenea, cunoscut si pentru proprietatile antibacteriene si pentru cele de accelerare a cresterii parului.

Uleiurile sunt usor de gasit la plafare, magazine naturiste sau farmacii.

Mai mult, in timpul sezonului rece nu este indicat sa folosesti placa sau ondulatorul. Nici uscarea cu foehn-ul nu face bine la par, asa ca lasat-l sa se usuce natural pentru ca va fi mult mai sanatos si va avea mai mult volum. Asadar, incearca sa eviti pe cat posibil coafatul in exces, parul trebuie aranjat cat mai natural.

Si alimentatia sanatoasa are un rol important, daca ne dorim un par sanatos si plin de vitalitate.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre tratament pentru par

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre produse pentru ingrijirea parului

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0