Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Sanatatii va cumpara aproape 600 de incubatoare

de Alina Ilie la 2016-03-09
Ministerul Sanatatii va cumpara aproape 600 de incubatoare
Toate spitalele de stat care au sectii de Ginecologie si Neonatologie vor fi dotate cu 597 de incubatoare. Suma alocata in aceste sens este de 33 de milioane de lei.


Toate unitatile spitalicesti de specialitate din Romania vor fi dotate cu incubatoare.

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas- Cadariu, a anuntat alocarea fondurilor necesare din bugetul Ministerului Sanatatii pentru dotarea tuturor spitalelor cu necesarul de incubatoare.

La inceputul acestui an, Ministerul Sanatatii a demarat un proces de colectare de date de la toate unitatile spitalicesti cu sectii de obstetrica-ginecologie si neonatologie din tara, atat de la nivelul unitatilor aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, cat si a unitatilor spitalicesti, care in urma procesului de descentralizare se afla in subordinea Consiliilor Locale.

Astfel, Programul Mama si Copilul va asigura necesarul de 597 de incubatoare. Dintre acestea, 132 vor acoperi necesarul celor 9 spitale aflate in subordinea Ministerului Sanatatii, iar 465 vor fi destinate celor 114 unitati spitalicesti locale.

Pentru acoperirea acestui necesar, Ministerul Sanatatii a alocat un buget de 33 milioane lei, adica echivalentul a  peste 7,3 milioane EURO.

In conformitate cu normele legale in vigoare, spitalele publice din reteaua autoritatilor locale, au obligatia de a contribui la achizitionarea aparaturii medicale cu fonduri de minim 10% din valoarea totala a achizitiei. Dupa alocarea acestei cofinantari, Ministerul Sanatatii pune la dispozitie diferenta de 90% din fondurile necesare achizitiei incubatoarelor.

Programul „ Mama si Copilul” reprezinta o prioritate asumata la nivel strategic, atat din perspectiva dezvoltarii asistentei medicale pentru nou-nascuti, a screening-ului prenatal, cat si a diferitelor tipuri de servcii medicale necesare deopotriva mamei si copilui.

Initiativa legata de dotarea tururor spitalelor cu incubatoare reprezinta doar inceputul unui demers mai amplu in marja Programului Mama si Copilul. In acest sens, Ministerul Sanatatii va elabora pana la data de 1 iunie 2016 un Plan de Actiune realist si eficient, care sa identifice si sa acopere principalele nevoi in domeniu. Planul de Actiune va ingloba informatii si propuneri din randul specialistilor in domeniul sanatatii, dar si al societatii civile implicate in zona de sanatate a mamei si copilului.

Pentru a asigura efectivitatea acestui demers vor fi organizate in perioada martie – mai 2016, o serie de intalniri strategice la nivelul centrelor universitare.

Sursa: Guvernul Romaniei
Foto: www.wholeparent.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ginecologie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0